Підприємці та безробітні, мільйонер і студент - всі у міські голови

2568 0

Ми у соцмережах:

Підприємці та безробітні, мільйонер і студент - всі у міські голови

Окрім Рівного, міських голів 25 жовтня обиратимуть ще 10 міст області. Найбільше кандидатів на посаду міського голови у Кузнецовську - 10. А найменше - на посаду міського голови Здолбунова, троє.

Вибори

Анощенко хоче повернутися

За посаду міського голови Кузнецовська знову боротиметься колишній міський голова, якого тамтешні депутати у 2013 році зняли з посади, Сергій Анощенко. На вибори він іде від "Народного контролю". Хоче знову стати мером і чинний очільник Кузнецовська "батьківщинівець" Ігор Куц. Окрім того, у міські голови балотуються чиновники: як самовисуванка - начальниця міського управління праці та соціального захисту населення Тетяна Сич, як кандидат від "Сили людей" - начальник відділу економіки Володимир Грушевський. Також у списку кандидатів підприємці Ярослав Басюк, Борис Бірук, керівниця відділення "Промінвестбанку" Валентина Гончарук, менеджер з регіонального розвитку Степан Жданюк, вчитель історії Віктор Міцюк та директор "Кузнецовського хлібзавода" Олег Ординат.

Корилкевич не став нардепом, хоче бути головою

Дубном прагнуть керувати вісім кандидатів у міські голови. Очевидно, найбільша боротьба буде між штабами чинного міського голови Василя Антонюка, якого підтримує президентська партія, та мільйонером Михайлом Корилкевичем, який очолює благодійний фонд "Любіть Україну" і балотується як самовисуванець. До слова, пан Корилкевич на минулих парламентських виборах хотів потрапити до Верховної Ради, проте передвиборчі змагання в окрузі програв двом іншим кандидатам. Також серед претендентів - підприємці Леонід Дудко, Оксана Панкевич, Михайло Петровський, доцент Львівської академії сухопутних військ Роман Саківський, адвокат Віта Шаблій та інженер-гідротехнік Юрій Мацишин.

Студент, два безробітні, директор і міський голова

В Острозі на посаду міського голови вирішив балотуватися 20-річний студент Острозької академії, який вчиться на політолога, Роберт Коваль. Він самовисунувся. Чинний міський голова Олександр Шикер втретє висунув свою кандидатуру. Перша спроба у 2005-му, до речі, була невдалою. Подали свої кандидатури 27-річний безробітний Сергій Лідавець та генеральний директор ТОВ "Фінансово-правова група "Параграф" Сергій Опря. Окрім того, "Батьківщина" у кандидати на посаду міського голови Острога висунула нині безробітного колишнього заступника голови Острозької міськради Володимира Мацуна.

У Березному - сім кандидатів

Семеро людей заявили, що хочуть стати міським головою Березного. Серед них - чинний міський голова Олександр Пилипака та колишній перший заступник голови місцевої РДА Руслан Пилипчук. Також як самовисуванці ідуть підприємець Юрій Карповець та менеджер компанії "Норддойче Пфланценцухт Гагс-Георг Лембке КГ" Олександр Шинкар. Аграрна партія висунула у кандидати на посаду мера Березного гендиректора ПП "Верітекс енерджі" Ігоря Мельника, Радикальна партія - 26-річного безробітного Сергія Новачка, а БПП "Солідарність" - підприємця Віктора Федаса.

З військкомату - у міськраду

Міський голова та секретар міськради боротимуться на цих виборах за посаду міського голови Дубровиці. Віталія Андрусенка, який працює секретарем міськради, висунула у кандидати Аграрна партія України. Чинний міський голова Адам Кузьмич - самовисуванець. На крісло мера у Дубровиці - аж 9 претендентів. Хочуть бути міським головою директорка місцевого ліцею Тамара Будкевич, пенсіонер Віктор Гладкий, безробітна Оксана Кондратюк, працівник "Ощадбанку" Оксана Краглевич, митний ДП "Укрінтеравтосервіс" Зігмунд Лазірко, провідний спеціаліст районного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Віталій Стасюк. Окрім того, у міські голови балотується військовий комісар Дубровицького та Зарічненського районів, які не виконували плани з мобілізації, Богдан Микульський.

Троє самовисуванців

Три кандидатури є на посаду міського голови Здолбунова, усі - самовисуванці. Знову йде на вибори чинний міський голова Ігор Ольшевський. Його конкурентами стали підприємниця Алла Салійчук та колишній заступник голови Здолбунівської РДА Владислав Щавінський, який нині офіційно безробітний. До слова, тільки пані Салійчук мешкає у Здолбунові. Чинний міський голова має будинок у Здовбиці, а пан Щавінський - у Степанівці.

Дві Людмили Дмитрук

Громадська мережа "ОПОРА" заявила, що один із кандидатів на посаду міського голови Корця вводить виборців в оману. На виборах зареєструвалася безробітна Людмила Євгеніївна Дмитрук, яку громадські активісти вважають технічним кандидатом. Вона нібито має відібрати голоси у рейтингового кандидата на посаду міського голови Корця - чинного міського голови Людмили Миколаївни Дмитрук, яку підтримує "Батьківщина". Конкуренцію двом Людмилам складе заступник міського голови Корця та висуванець Радикальної партії Володимир Знаманець, а також кандидат від партії "Конкретних справ" Раїса Марценюк, яка працює головним спеціалістом відділення соціально-економічного, культурного розвитку територій районної ради.

Денисюк від виборів не відмовився

На посаду міського голови Костополя балотується семеро кандидатів. Зокрема, і нинішній міський голова Євген Денисюк, якого висунула "Батьківщина". Самовисуванцями стали колишній заступник голови райради та колишній голова районного осередку Партії регіонів Василь Тильман, який наразі ніде не працює, працівник Фонду державного соціального страхування Андрій Рощук та підприємець Давид Дідух. Президентська партія у міські голови Костополя висунула підприємця Миколу Железного, якого навесні громадськість не дозволила призначити головою місцевої РДА. Партія "Прогрес" виставила кандидатом безробітного Валерія Лавровського, а "Сила людей" - директора ТзОВ "Українська теплоізоляційна компанія" Андрія Юзича.

Карапетян хоче вчетверте стати міським головою

На посаду міського голови Радивилова - чотири кандидати: чинний міський голова, який керує містом з 2002 року, Микола Карапетян, безробітний депутат райради Ігор Замнифіст, нині безробітний колишній голова місцевої РДА Володимир Кондик, засновник фермерського господарства "Щедрий врожай" Василь Кітюк та колишня підприємниця Ольга Молінська, яка вже давно конфліктує із міським головою через кіоски на місцевому ринку.

Тільки обрали - знову вибори

Минулого року у Сарнах вже проходили позачергові вибори міського голови, оскільки Сергій Євтушок весною 2014-го пішов працювати головою Сарненської РДА. Мешканці міста обрали тоді головою колишню заступницю пана Євтушка Світлану Усик. На ці вибори пані Усик знову подала свою кандидатуру. Окрім того, у місті балотуються помічник нардепа від "Свободи" Ірина Довженко, директор КП "Екосервіс" Микола Корінь та директор ПП "Юні-Віта" Костянтин Ткаленко.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також