Підсумки тижня: Україна приводить армію в боєготовність, олігархи беруть владу, Росія йде на компроміс

1167 0

Ми у соцмережах:

Підсумки тижня: Україна приводить армію в боєготовність, олігархи беруть владу, Росія йде на компроміс

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження щодо Віктора Януковича за заклики до зміни конституційного ладу, повідомив в.о. Генерального прокурора України Олег Махніцький.

ГПУ завела ще одну справу на Януковича

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження щодо Віктора Януковича за заклики до зміни конституційного ладу, повідомив в.о. Генерального прокурора України Олег Махніцький.

Армія України перейшла в стан бойової готовності

В.о. Президента України Олександр Турчинов своїм указом ввів у дію рішення РНБО щодо приведення у бойову готовність Збройних сил України. З самого ранку неділі столичні військкомати почали мобілізацію військовозобов'язаних чоловіків. Внутрішні війська МВС України було переведено на посилений варіант несення служби.

На в'їздах до Києва — спецзагони ДАІ

Із 2 березня на в'їздах до Києва почали працювати патрулі спеціального загону особливого призначення МВС України. Основними завданнями таких патрулів є недопущення кримінальних проявів та забезпечення безпечного пересування учасників дорожнього руху.

НАТО засудило дії Росії в Криму

НАТО виступило із засудженням військових дій з боку Росії в Криму. Члени засідання 2 березня висловили велику стурбованість щодо рішення Ради Федерації Росії дозволити Путіну використовувати війська на українській території.

У відставку — через добу після призначення

Призначений 1 березня на посаду головнокомандувача Військово-морських сил України Денис Березовський 2 березня присягнув на вірність кримському народу і наказав українським морським піхотинцям здаватися росіянам. В.о. міністра оборони України Ігор Тенюх прийняв рішення усунути від виконання обов'язків контр-адмірала Березовського. Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження щодо Березовського за статтею 111 КК "державна зрада".

Олігархи прийшли до влади

В.о. глави держави Олександр Турчинов провів кадрові зміни в обласних державних адміністраціях України. Так, новими главами обласних державних адміністрацій (ОДА) Дніпропетровської та Донецької областей стали відомі бізнесмени: співвласник багатопрофільної групи "Приват", керівник Європейської єврейської ради Ігор Коломойський і голова ради директорів корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) Сергій Тарута.

Львівщина запропонувала кримчанам тимчасовий притулок

Львівська обласна рада готова надати притулок жителям Криму, які вирішать залишити півострів. Місцева влада закликала львів'ян поселити людей з Криму, які потребуватимуть допомоги, у себе до моменту вирішення конфлікту.

Тимошенко "розгадала" план Росії

Екс-прем'єр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що Росія силою зброї хоче зробити Україну частиною Російської Федерації. Про це вона заявила у відеозверненні до українців.

Відмовляються від участі в саміті з Росією

Країни Великої сімки — США, Німеччина, Франція, Великобританія, Італія, Канада і Японія — заморозили підготовку до саміту G8 в Сочі і виступили із засудженням дій Росії стосовно України. Згідно із заявою Великої сімки, країни вважають дії РФ очевидним порушенням суверенітету України.

Путін погодився на мирне врегулювання кримського питання

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель погодився створити групу з розслідування ситуації в Криму під егідою ОБСЄ. Російський президент погодився почати політичний діалог щодо вирішення ситуації в АРК.

Луганська облрада заявила про невизнання влади в Києві

Луганська обласна рада відмовилася визнавати нову владу і зажадала провести референдум з питання федеративного устрою України. Луганські депутати також прийняли низку рішень і звернення до Верховної Ради, в якому міститься вимога надати статус другої державної російській мові, а також вжити заходів з роззброєння всіх незаконних формувань. Крім того, депутати зажадали заборонити політичні партії та громадські організації профашистського і неонацистського спрямування.

Влада готова надати Криму максимум повноважень

Україна готова надати Криму стільки повноважень, скільки він зможе "подужати", і це буде відповіддю нелегітимному кримському референдуму. Про це в ефірі Шустер-Live заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Кабмін відновив роботу над Угодою про асоціацію з ЄС

Кабінет Міністрів відновив роботу над Угодою про асоціацію з Європейським Союзом, повідомив міністр економіки Павло Шеремет. Він зазначив, що уряд скасував розпорядження Кабінету Міністрів від 21 листопада 2013 року і знову працює над підготовкою документа.

ПриватБанк обмежив зняття грошей у банкоматах

Приватбанк тимчасово обмежив зняття особистих коштів фізичними та юридичними особами в банкоматах до 1000 грн. в день. Також тимчасове обмеження готівкового обігу необхідне для припинення отримання коштів в Україні силами, що працюють на дестабілізацію обстановки, заявили в банку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також