Підсумовано результати роботи РАЕС за перше півріччя

760 0

Ми у соцмережах:

Підсумовано результати роботи РАЕС за перше півріччя

Керівники Рівненської АЕС взяли участь в засіданні балансової комісії НАЕК «Енергоатом» за результатами роботи Компанії у першому півріччі цього року.

Захід відбувся під головуванням керівництва «Енергоатому» за участю відокремлених підрозділів: Рівненської, Хмельницької та Південноукраїнської АЕС, «Централізовані закупівлі», «Атоменергомаш», «Атомремонтсервіс», «Аварійно-технічний центр», «Науково-технічний центр», «Управління справами», «Складське господарство», «Атомпроектінжиніринг», «Автоматика та машинобудування».

Очільник Компанії презентував поточний стан атомної енергетики України, підбивши підсумки півріччя за даними звітів відокремлених підрозділів. Нині частка атомної енергетики становить 55,4% від загальної енергогенерації в країні. Петро Котін підсумував інформацію щодо ремонтних кампаній та забезпечення товарно-матеріальними цінностями для їх проведення, де Рівненська АЕС, зокрема, має одні з найкращих показників, розглянув реалізацію заходів КзПБ, інформацію щодо кількості експлуатаційних подій, стан витрат на соціальний розвиток, доходів та заборгованостей, реалізацію заходів із запобігання корупції, проєктів з розвитку, експорт електроенергії до Європи та низку інших актуальних питань.

У ході представлення інвестиційної діяльності Компанії одними із ключових інвестиційних проєктів названо планову реконструкцію градирень Рівненської АЕС та створення центру обробки даних. Також РАЕС визначено пілотною в Компанії щодо впровадження електричних автобусів для перевезення персоналу. Для цього на електростанції вже розпочато підготовчі роботи, зокрема обрано майбутній майданчик. Важливими названо заходи щодо завершення будівництва Централізованого сховища ВЯП, перехід на американські технології у будівництві нових енергоблоків, відмова від російського ядерного палива та налагодження виробництва палива (паливних касет) в Україні за технологією Westinghouse.

Керівництво «Енергоатому» повідомило, що на Запорізькій АЕС продовжуються спостерігатися акти ядерного тероризму з боку окупантів: завдано суттєві пошкодження обладнанню і будівлям, а працівників електростанції викрадають та піддають тортурам. Поточна ситуація на ЗАЕС обговорювалася під час нещодавнього засідання Радбезу ООН, члени якої висловили щодо нинішніх подій занепокоєння.

Основні позитивні та негативні моменти у карті оцінювання діяльності Рівненської АЕС у першому півріччі окреслив т.в.о. генерального директора підприємства Павло Ковтонюк. Він зазначив, що план-завдання з виробництва та відпуску електроенергії виконувалися у повному обсязі, а тривалість планово-попереджувальних ремонтів скорочено сумарно на 12 діб, що дозволило виробити додаткові мільйони кВт/год електроенергії. У першому півріччі цього року на РАЕС наказами «Енергоатому» затверджено три проєкти з нового будівництва та реконструкції. Попри усі виклики в країні, членами балансової комісії робота «Енергоатому» та РАЕС зокрема визнана задовільною.

Юлія Кулаєва,
фото Надії Тимофєєнко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також