Підвищення зарплат українським педагогам призупинили, бо немає грошей

917 0

Ми у соцмережах:

Підвищення зарплат українським педагогам призупинили, бо немає грошей

В Україні через брак грошей призупинили дію постанови, яка передбачала підвищення посадового окладу педагогам.

Документ був прийняти урядом у минулому році. Його дія припинена до 31 грудня 2020 року, повідомляється на сайті Міністерства освіти та науки.

Документ передбачав поступове збільшення окладу до 2023 року до рівня чотирьох прожиткових мінімумів, але у місцевих бюджетах грошей на це поки немає, повідомляють Рівненські новини.

У відомстві підкреслили, що зацікавлені у введенні в дію саме цієї постанови, оскільки вона виконує не тільки норми законодавства, а й підвищує соціальні стандарти та гарантії держави, спрямовані на підвищення рівня життя педагогів.

У Міносвіти заявили, що цю проблему потрібно негайно вирішити. Міністерство вже попросило уряд передбачити в держбюджеті на 2021 року необхідні кошти.

“При формуванні бюджету області розмір оплати праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників має дуже важливе значення”, – йдеться в повідомленні.

За попередніми розрахунками фахівців МОН, впровадження програми в 2021 році вимагатиме додатково близько 50 млрд грн (державний бюджет – близько 39 млрд грн, місцеві бюджети – близько 11 млрд грн).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також