Підземний перехід зруйнує два будинки?

2800 0

Ми у соцмережах:

Підземний перехід зруйнує два будинки?

Ми, мешканці будинків №57 та №61 на вулиці Соборній нещодавно дізнались, що між нашими будинками буде збудовано вихід із підземного переходу з Театральної площі. Відстань між будинками настільки мала, що навіть ми, не фахівці, розуміємо, як цей вихід там вміститься і яким чином до нас зможуть під’їжджати машини екстрених служб, адже для їх проїзду не залишиться місця. Ніхто з представників міської влади з нами не зустрічався, згоди на будівництво переходу в нас не брав, хоча фактично, виходячи з будинку, ми одразу потраплятимемо в підземний перехід. А прибудинкова територія?

Ми, мешканці будинків №57 та №61 на вулиці Соборній нещодавно дізнались, що між нашими будинками буде збудовано вихід із підземного переходу з Театральної площі. Відстань між будинками настільки мала, що навіть ми, не фахівці, розуміємо, як цей вихід там вміститься і яким чином до нас зможуть під’їжджати машини екстрених служб, адже для їх проїзду не залишиться місця. Ніхто з представників міської влади з нами не зустрічався, згоди на будівництво переходу в нас не брав, хоча фактично, виходячи з будинку, ми одразу потраплятимемо в підземний перехід. А прибудинкова територія? Її ж взагалі не стане. Хоч би хтось попередив нас про майбутнє будівництво, хоч би хтось обстежив стан наших будинків, чи не розваляться вони. Адже їм вже 50 років, і за цей час жодного капітального ремонту не було, у нас обвалюються балкони, попідтікали стелі, затоплені підвали, в під’їздах і квартирах багато тріщин, і те, що з кожним роком вони збільшуються, нікого не хвилює. Працівники ЖКП лише встановили на них сигнальні «маячки». Будівельні роботи з боку театру вже розпочались, техніка працює цілодобово і дуже шумно, ми не можемо спати. Тому вимагаємо прислати до нас комісію, яка б провела обстеження будинків і визначила, в якому вони стані, адже ми впевнені, що будівництво переходу призведе до їхнього руйнування.

Мешканці будинків: Фокіна, Луценко, Лісовик, загалом 23 підписи.

Коментар Олег Герман, начальник управління капітального будівництва Рівненського міськвиконкому: — Будівництво підземного переходу на площі Театральній з виходом між будинками №57 і №61 на вулиці Соборній передбачено відповідно до затвердженої проектно-кошторисної документації та погоджено зі всіма службами та установами міста. Облаштування виходу із підземного переходу конструктивно не вплине на стан будинків. Це буде просто невеликий вхід у перехід без жодних надбудов, як біля центрального універмагу чи на проспекті Миру. Разом з тим ми уклали угоду з науково-дослідним інститутом з Києва про проведення комплексного обстеження всіх існуючих будівель, прилеглих до майбутнього переходу під вул. Соборною з метою виявлення деформацій конструкцій. Після обстеження фахівці нададуть свій висновок і ми обов’язково ознайомимо з ним мешканців будинків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також