Пільговикам доведеться надати ще одну довідку — «про бідність»

1520 0

Ми у соцмережах:

Пільговикам доведеться надати ще одну довідку — «про бідність»

З першого травня цього року деяким пільговикам треба буде знову доводити своє право на пільги. Однак це не стосуватимуться ветеранів війни, членів сімей померлих ветеранів війни, інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників війни та осіб, постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

Як розповіла Наталія Шиляєва, начальник відділу персоніфікованого обліку Рівненського міського управління праці та соціального захисту населення, раніше усі пільговики подавали до управління лише копію паспорта, ідентифікаційного коду, пільгового посвідчення чи іншого документа, що дає право на пільги, та довідку про склад сім’ї. А починаючи з 1 травня, до цього переліку додасться ще й довідка про доходи. — Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України», деяким пільговим категоріям громадян пільги з оплати за житлово-комунальні послуги та право на пільговий проїзд в громадському транспорті надаватимуть з урахуванням грошових доходів цих громадян та членів їхніх сімей, — розповідає пані Шиляєва. — Це такі категорії населення, як діти війни, ветерани військової служби та органів внутрішніх справ, вдови ветеранів військової служби та органів внутрішніх справ, пенсіонери МВС, СБУ, Державної пожежної охорони, Державної податкової адміністрації, військовослужбовці, які стали інвалідами при проходженні військової служби, пенсіонери з числа слідчих прокуратури, працівники кримінально-виконавчої системи, інваліди, ветерани праці. Сам механізм визначення права цих громадян на пільги ще не затверджений відповідною постановою Кабінету Міністрів. Наразі тільки відомо, що дохід буде порівнюватися із сумою, яка дає право на податкову соціальну пільгу. У 2008 році ця сума становить 890 гривень.

Довідка «РВ» Нині у Рівному проживає понад п’ятдесят тисяч людей, що користуються пільгами. Всі вони внесені до єдиного державного автоматизованого Реєстру осіб, які мають право на пільги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також