Пільговики кажуть: нехай депутати почнуть із себе

1224 0

Ми у соцмережах:

Пільговики кажуть: нехай депутати почнуть із себе

Серед ветеранів війни в Афганістані, які минулого тижня вийшли під Верховну Раду, були й рівняни. Вони протестували проти законопроекту №9127, який передбачає, що право встановлювати, в яких обсягах надавати пільги, зокрема, дітям війни, постраждалим від аварії на ЧАЕС, ветеранам Афганістану та другої світової війни, належатиме Кабінету Міністрів.

Серед ветеранів війни в Афганістані, які минулого тижня вийшли під Верховну Раду, були й рівняни. Вони протестували проти законопроекту №9127, який передбачає, що право встановлювати, в яких обсягах надавати пільги, зокрема, дітям війни, постраждалим від аварії на ЧАЕС, ветеранам Афганістану та другої світової війни, належатиме Кабінету Міністрів. На думку протестуючих, якби Верховна Рада прийняла такий закон, про пільги можна було б забути.

Коментарі Сергій Зінич, голова Рівненської міської спілки ветеранів Афганістану: — За нормами Конституції, Верховна Рада не може звужувати прийняті закони. Якщо це стосується самих депутатів, то законодавства вони дотримуються, а якщо звичайних людей — оминають. Якщо встановлення пільг увійде в ручний режим, наша щоденна боротьба з чиновником, яка триває ось уже 25 років, стане пекельною, нам доведеться очікувати подачки від держави. В нашу організацію входить 100 інвалідів, які живуть на одну мінімальну пенсію. Я і сам інвалід І групи — у 20 років отримав поранення. І з самого закінчення афганської війни змушений щодня боротися за крихту тих прав, які маю. Наша спілка у складі 50 осіб їздила на акцію протесту до Києва. Якщо депутати не стануть на наш бік, ми готові боротися стільки, скільки буде потрібно. Георгій Хиля, голова Союзу «Чорнобиль України» в Рівненській області: — У нас же не пільги — пільги у депутатів. Дивуюся, чому народні обранці не почали з себе. Ми солідарні з ветеранами війни в Афганістані і протестуватимемо до останнього. Руслан Сивий, заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення при Рівненській ОДА: — Як на мене, нині потрібно прийняти правильне рішення. Усі пільговики повинні бути в рівних умовах і отримувати допомогу. А не так, що хтось в суді відсудить собі більшу доплату і отримуватиме її, а хтось залишатиметься ні з чим. Наприклад, я виступаю за те, щоб замість пільг у транспорті держава надавала адресні допомоги. Адже не всі пільговики їздять у тролейбусах, а держава виділяє кошти на всіх. А так кожен би отримував доплату до пенсії, яку міг би використовувати на проїзд або в інших цілях. Але, ще раз наголошу, повинні бути рівні умови. Цей законопроект, без сумніву, недосконалий. Думаю, мають бути враховані думки громадських організацій, самих пільговиків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також