Пілснер: найбільш популярний сорт пива

822 0

Ми у соцмережах:

Пілснер: найбільш популярний сорт пива

Пиво Пілснер (Пілзнер) – різновид лагеру, що має характерний аромат і смак хмелю. Є найбільш поширеним видом пива низового бродіння. Названий в честь міста Пльзень, де був вперше приготований.

Торгові марки цього пива відрізняються в залежності від цілей, що їх ставлять перед собою маркетологи. Це може бути Pilsener, Pilsner, Pils і так далі. Незалежно від того, як його називати, його можна купити за лінком https://morepiva.ua/ua/kyiv/pyvo/.

Технологія

Пиво виготовляється з використанням дріжджів виду Saccharomyces pastorianus. Зараз низове бродіння є найбільш використовуваним через те, що в такому випадку не вимагає пастеризації впродовж двох років. Якщо пиво виготовляється по технології верхового бродіння, воно буде зберігатися від 3 до 6 місяців.

Окрім того, ця технологія дозволяє значно знизити ризики зараження сусла, оскільки бродіння відбувається при досить низьких температурах: від 7 до 10 градусів по Цельсію.

В процесі бродіння найбільша концентрація дріжджів спостерігається в районі дна бродильної ємності. Тому і називають цей тип низовим.

Історія

Через те, що богемські пивовари раніше не були зобов’язані слідувати суворим правилам, якість місцевого пива сильно знизилась. Все дійшло до того, що в 1838 році люди розбили кілька десятків бочок пива перед входом у ратушу. Після цього місцева влада Пльзеня вирішила побудувати власну пивоварню, яка б слідувала технології виробництва.

Керівником пивоварні став Йозеф Гролл, який уже в жовтні 1842 року представив першу партію пива, яка використовувала низове бродіння.

Це пиво сподобалося людям, адже воно було виготовлено із м’якої води, було золотистого відтінку, з легким ароматом хмелю і густою піною.

Пільзнер зараз

На даний момент пільзнер є найбільш поширеним видом лагеру. При виробництві використовуються наступні компоненти:

1. Світлий солод.

2. М’яка вода.

3. Жатецький хміль.

Основні типи сортів – німецькі і чеські, бельгійські і голландські. Останні мають солодкуватий смаковий відтінок, у той час, як перші два – більш гіркі.

Проте нерідко пивоварні використовують цю назву, навіть якщо по технології це пиво не є справжнім Пільзнером. Робиться це в маркетингових цілях. Власники пивоварень таким чином хочуть привернути увагу відомим брендом.
Щоб зберегти смак, пивоварня Burgerbrauerei, яка є офіційним виробником оригінального Пільзнеру, закрила всі свої філіали на певний час і зосередилася переважно на експорті своєї продукції в інші країни. Це дозволяє їх зберегти технологію і бути одним із кращих представників сорту цього пива у світі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також