Пішов п’ятий рік. У Рівному досі судять звинуваченого у смерті мотоцикліста хірурга

3796 0

Ми у соцмережах:

Пішов п’ятий рік. У Рівному досі судять звинуваченого у смерті мотоцикліста хірурга

Кілька років вже тривають судові засідання у справі хірурга обласної лікарні Віктора Водоп’яна, звинуваченого у смерті 28-річного мотоцикліста Ростислава Федорова.

Нагадаємо, мотоцикліст Ростислав Федорова помер в обласній лікарні, куди він потрапив після ДТП на вулиці Соборній 19 червня 2015 року. Рідні звинувачують лікаря Водоп’яна у неналежній допомозі, що призвела до смерті чоловіка.

У справі вже змінювалися три судді. Спочатку справу розглядав суддя Мар’ян Головчак (сторона захисту заявила йому відвід, коли справа уже йшла до завершення), потім – Віктор Кухарець (подав у відставку), нині – Петро Денисюк.

Уже були допитані майже всі свідки, наразі досліджуються письмові докази, далі мають перейти до дебатів. Утім, коли чекати вироку – досі невідомо. Терміни давності для цієї справи уже закінчилися (за інкримінованою лікарю статтею вони становлять 3 роки). Тож після встановлення вини, лікар кримінальної відповідальності уникне.

Потерпілі кажуть, що розраховують хоча б отримати відшкодування матеріальної шкоди (витрати на поховання та на утримання неповнолітньої дитини).

У справі оголошувалися висновки двох експертиз – рівненської та житомирської, обидві вказували на вину лікаря – принаймні, якби допомога лікарем була надана кваліфіковано, то шанси на життя хворого існували.

- Хочемо, щоб він поніс максимально можливу відповідальність, яка може бути – виправні роботи, можливо, фінансово постраждає. Звичайно, хотілося б, щоб він поніс кримінальну відповідальність, але, на жаль, це вже неможливо, – каже потерпіла Наталія Федорова.

Наступні судові засідання призначили 19 та 25 лютого.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також