Пішов сніг — власники автомобілів у Рівному «побігли» по зимову гуму

1201 0

Ми у соцмережах:

Пішов сніг — власники автомобілів у Рівному «побігли» по зимову гуму

За добу шляховики попереджали мешканців Рівненщини про перший сніговій та утворення ожеледиці на дорогах. У ніч на п’ятницю, 18 листопада, мокрий сніг на дорогах перетворився на лід. Тоді ж виїхала снігоочисна техніка. Однак це не допомогло, бо в перший день «зими» в області трапилася 41 автопригода. Найбільш вражаючий випадок стався у Рівному. На мосту на вулиці Соборній водій легковика намагався обігнати тролейбус, а в результаті — зіткнувся з «рогатим» та ще трьома автомобілями. Дорожники стверджують, що причина усіх зіткнень — у самих водіях, яких зима застала зненацька.

Оксана Юрченко, речниця патрульної поліції Рівненщини:

Після погіршення погодних умов різко зросла кількість ДТП. Але це не означає, що дороги були необроблені. Переважна кількість зіткнень сталася тому, що водії вчасно не змінили літню гуму. Також сніг та ожеледиця дезорієнтують людей. Погіршення погодних умов застало водіїв зненацька. На мою думку, це традиційна проблема. Бо люди не враховують, що зараз рано темніє, вуличне освітлення подекуди відсутнє, змінюється погода, а ще — літня гума на колесах. Загалом практика свідчить, що в місцях, де необроблені дороги, рух транспорту, навпаки, уповільнюється. А там, де дороги оброблені протиожеледними матеріалами, інтенсивність висока. Тому й стається велика кількість ДТП.

Юрій Козак, начальник служби утримання доріг ШЕУ Рівне:

Одразу після зміни погоди було задіяно сім одиниць техніки для очищення вулиць. Для очищення пішохідних шляхів працювали чотири трактори. Солі, піску та відсіву в нас є вдосталь. Є достатньо й техніки та пального. Адже готували до зими. Коли почав йти сніг, то спочатку очищали ті вулиці Рівного, по яких рухається громадський транспорт. Згодом перейшли до очищення доріг у приватному секторі. Загалом дорожники працювали в цілодобовому режимі. Однак зауважу — не всі водії замінили літню гуму. Адже я безпосередньо спостерігав ситуацію, яка склалася. Починаючи від п’ятниці, на СТО були великі черги — і це також свідчить про те, що багато рівненських водіїв до зими були неготові.

Дмитро Леонтіюк, речник Служби автодоріг у Рівненській області:

Зі зниженням температури спочатку почало підмерзати на півдні області. Відразу почали обробляти дороги протиожеледними матеріалами. Пізніше було задіяно 48 машин та механізмів підрядних організацій. Задля безпечного проїзду працювали майже 60 робітників та інженерів. Цілодобово та в будь-яку погоду обробляли основні транспортні артерії з інтенсивністю руху понад 7 тисяч автомобілів за добу. В другу чергу — шляхи з інтенсивністю 3 та 7 тисяч транспортних засобів. У третю чергу — шляхи, якими рухається від однієї до трьох тисяч автомобілів. Загалом усі впоралися з поставленими завданнями.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також