Пишуть на стінах вірші, щоб Рівне не було таким сірим

1830 0

Ми у соцмережах:

Пишуть на стінах вірші, щоб Рівне не було таким сірим

На трьох будівлях міста: на вул. С. Петлюри, 5, проспекті Миру, 19 та вул. Гоголя, 10-А нещодавно з'явилися поетичні рядки класиків української літератури — Василя Симоненка, Олени Теліги та Ліни Костенко. У планах — знайомство з творчістю ще й сучасних авторів: Юрка Іздрика та Олександра Ірванця. Найближчим часом новий надпис — рядки з вірша Григорія Чубая — може з'явитися поблизу зупинки «Театральна».

ПИШУТЬ НА СТIНАХ ВIРШI (1) Усі, кого можете побачити за розписом стін, — 14-17-річні учасники громадської організації «Ананас», які розробили карту поетичного Рівного. Кажуть, хочуть прикрасити Рівне, аби воно не було таким сірим. А також заохочують перехожих помічати красу слів і всього навколо.

ПИШУТЬ НА СТIНАХ ВIРШI
Антон Трофімчук, керівник проекту «Строфа», що передбачає створення щонайменше 20 арт-стін: — Як виглядатиме напис на тому чи іншому будинку — спершу зображуємо на ескізі, який показуємо представникам влади міста. Ще жодного разу не було такого, щоб малюнок не погодили. Проте був випадок, коли на вулиці Мазепи нам заборонили розписувати будинок його мешканці… Не розуміють нашої ініціативи здебільшого люди старшого віку. Коли розписували будівлю на вул. С. Петлюри, 5, хтось викликав поліцію, і довелося давати пояснення. Але є й такі, котрі запрошують зробити написи і на їхніх будинках.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також