Після авіакатастрофи генерал-майор прописався в Острозі, щоб судитися з Міноборони

14651 0

Ми у соцмережах:

Авіакатастрофа під Чугуєвом

Екскерівник Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба генерал-майор Олександр Турінський подав до суду на Міноборони України про поновлення на посаді. Його відсторонили від виконання обов’язків після авіакатастрофи літака АН-26 під Чугуєвом, у якій загинуло 26 осіб. Прикметно, що Турінський подав позов до окружного адміністративного суду в Рівному, а не Харкова, де він, згідно з декларацією, проживає.

 Як повідомляє «Рівне експрес», 16 березня відбулось підготовче засідання.

Із Харкова до Рівного генерал на суд не приїхав. Згідно з позовом, Олександр Турінський вимагає визнати протиправним та скасувати частину наказу Міністерства оборони.

- Наказом Міністерства оборони України Турінський звільнений за службовою невідповідністю, - каже представник Міністерства оборони України Кирило Ганкевич.

На фото Олександр Турінський

Олександра Турінського відсторонили від обов’язків у жовтні торік. Звільнили у січні цьогоріч. Це сталось після авіакатастрофи під Чугуєвом на Харківщині. 25 вересня при заході на посадку розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: це семеро членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. Вижив лише один курсант – В’ячеслав Золочевський. Звільнення Олександра Турінського Міноборони мотивувало тим, що він не вжив належних заходів безпеки для навчального польоту. На суді про поновлення його на посаді представники Міноборони клопотали про колегіальний розгляд. Мотивують це резонансністю трагедії.

- Також позивач є відповідальною посадовою особою, яка займала відповідальне посадове становище на момент трагедії. Крім цього Турінський притягнутий до відповідальності, й дисциплінарне стягнення є тяжким, - зазначає під час обгрунтування клопотання представник Міністерства оборони України Володимир Цицюра.

Суспільний резонанс не може бути підставою для колегіального розгляду, зазначає адвокатка Турінського Оксана Добродій. Крім того, вона запевняє, що справа має скорочені строки розгляду.

- Відтак я вважаю, що призначення колегіального розгляду може призвести до затягування судового процесу, - додає адвоткатка.

Чому позовну заяву Турінського розглядають у Рівному? Здивувались і військовики. Адвокатка генерала каже: до суду позивач звернувся згідно з реєстрацією.

- Олександр Турінський зареєстрований в Острозі. З огляду на це він має право, згідно з адміністративним судочинством, звертатись у Рівненський адміністративний окружний суд, - коментує представниця позивача Оксана Добродій.

Як стало відомо з власних джерел, зареєструвався в містечку Острог Олександр Турінський за кілька тижнів до подачі позову. Як обґрунтовує свою позицію у позовній заяві, представниця генерал-майора не коментує. Тим часом суддя Наталія Друзенко клопотання представників Міноборони задовольняє. Невдовзі автоматизована система обере ще двох суддів, які розглядатимуть позов колишнього ректора. Тоді й стане відомою дата наступного судового засідання.

Світлана ПРОКОПЧУК


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також