Після отруєння у Мізочі рівнянам радять не їсти «епідемічно-небезпечні» страви не ходити на стихійні ринки

1707 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

У понеділок, 15 липня, працівники управління Держпродспоживслужби розпочали епідемічне розслідування спалаху кишкової інфекції серед відвідувачів кафе «Гурман» у Мізочі Здолбунівського району, де після святкувань отруїлися люди.

Під час проведення позапланової перевірки кафе фахівці управління знайшли порушення санітарно-гігієнічного, дезінфекційного, температурного режимів та недоліки в технології приготування страв. Для перевірки відібрали проби для лабораторних досліджень та обстежили персонал закладу.

Від понеділка кафе тимчасово не працює. По виявлених недоліках власнику вручили припис та склали протокол на штраф. Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області також повідомляє, що кафе «Гурман» не було правильно зареєстроване та перевірка цього закладу попередньо не проводилась.

Нагадаємо, що станом на сьогодні вже 80 відвідувачів закладу звернулися за медичною допомогою. За попередніми результатами, у хворих виділяється сальмонела. Загалом минулих вихідних кафе «Гурман» відвідало 116 людей.

Працівники управління Держпродспоживслужби радять дотримуватися правил особистої гігієни, особливо у літній період, дотримуватися температурних режимів приготування та зберігання харчових продуктів, не готувати та не вживати «епідемічно-небезпечні» страви, зокрема холодці, заливні страви, фаршировані страви, салати з майонезом та іншими соусами. А також уважно вибирати для відвідування заклади громадського харчування та не купувати продукти на стихійних ринках.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також