Після публікації в РВ про навіс-«нерухомість» в центрі Рівного прокуратура відкрила кримінальне провадження

3543 0

Ми у соцмережах:

Після публікації в РВ про навіс-«нерухомість» в центрі Рівного прокуратура відкрила кримінальне провадження

Провівши перевірку матеріалу, викладеного в публікації «Хто хоче захопити землю на головному майдані Рівного?» в РВ, Рівненська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинених особою, яка має право доступу до неї.

Як повідомляє пресслужба прокуратури області, державний реєстратор однієї із сільських рад Сарненського району, всупереч встановленим вимогам чинного законодавства, без необхідних документів провів державну реєстрацію прав на навіс площею 28,8 кв.м у центрі Рівного як нерухомості. Наступний власник через реєстратора Мирогощанської сільради зареєстрував цю «нерухомість» на себе й звернувся до міського голови Рівного з проханням виділити йому землю під навісом як його власнику.

Рівненська міська рада зараз бореться за близько десятка ділянок, захоплених у різних спосіб. За декотрі судиться, про інші випадки повідомляє в поліцію, прокуратуру та управління CБУ, аби вони проводили розслідування цих випадків.

За словами помічника міського голови Олександра Джигирея, зазвичай реєстратори у сільських радах реєструють за нерухомість сараї та халабуди у Рівному. Поки міськрада судиться, декотрі завершують «реконструкцію» своїх сараїв і здають нові будівлі в оренду. Джигирей розповідає про випадок, коли поблизу пивзаводу за ніч «виросла» халабуда, як один із заступників міського голови уночі вистежував, щоб довести незаконність цього будівництва. Та воно усе ж завершилося, на тому місці працює крамниця та пункт обміну валют.

Триває розслідування кримінального провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Більше - читайте: «Хто хоче захопити землю на головному майдані Рівного?»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також