Післязавтра на Рівненщині заборонять ловити раків

822 0

Ми у соцмережах:

Післязавтра на Рівненщині заборонять ловити раків

А якщо упіймають на "гарячому", то за кожного зловленого рака доведеться заплатити по 3332 гривні.

Рівненський рибоохоронний патруль нагадує, що з 20 серпня до 30 вересня на території Рівненщини заборонено ловити раків - бо для них наступає час другої линьки:

 - Линька триває від кількох годин до однієї доби. Проте період формування та зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяця. В час линьки раки вразливі: малорухливі та вразливі до зовнішніх небезпек, що й робить їх легкою здобиччю для браконьєрів. За вилов раків під час заборони передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за кожного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.
 
- Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 раків на водоймах загального користування та 50 – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Також в Правилах любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір рака, який дозволено виловити рибалкам – 10 сантиметрів.
 
Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення на водоймах області просимо повідомляти за номером «гарячої лінії» управління: (067) 540-59-90.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також