Письменниця з Лос-Анджелеса презентує у Рівному книги

1662 0

Ми у соцмережах:

Письменниця з Лос-Анджелеса презентує у Рівному книги

Завтра, 23 серпня, у Рівному відбудеться презентація книг Юрія Горліс-Горського, автора історико-документального роману «Холодний Яр», який став культовою книгою для мільйонів українців. Захід проведе його донька Леся Горліс-Горська, яка прибуде із США, де постійно проживає.

 Пані Леся має намір презентувати книги Юрія Горліс-Горського «Отаман Хмара» (1934), «Холодний Яр» (1937), «Ave Dictator» (1941), а також власні книги – «Козак із зірок», збірник поезій. Ці книги можна буде придбати безпосередньо у пані Лесі. 

Проведення презентації заплановане на 14.00 годину 23 серпня у приміщенні Літературного Музею Уласа Самчука (м. Рівне, вул.С.Петлюри, 17).

Лариса Лісовська-Янг є єдиною донькою Юрія Городянина-Лісовського (літературне псевдо Юрій Горліс-Горський, військове – осавул Залізняк), автора історико-документального роману «Холодний Яр», який став культовою книгою для мільйонів українців. Місто Рівне є певною мірою сакральним для цієї родини, адже дружина Юрія Горліс-Горського – Галина Талащук (пара побралася у Львові у 1943 році) є рівнянкою. 

Загинув Юрій Горліс-Горський у 1946 році у таборі для переміщених осіб німецького містечка Новий Ульм. Новонародженій донечці Юрія та Галини було тоді лише два дні. Між тим, все своє життя Леся Горліс-Горська, що наразі мешкає у Лос-Анджелесі (Сполучені Штати Америки) присвятила Україні та збереженню й популяризації творчої спадщини свого батька. Це має бути її перший візит до нашого краю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також