Піт уві сні — натяк на проблеми

3628 0

Ми у соцмережах:

Піт уві сні — натяк на проблеми

Улітку в спеку майже неможливо спати не пітніючи. Однак якщо така проблема турбує і в інші пори року (і навіть у холод!), варто уважніше прислухатися до власного організму. Адже дискомфорт — не найгірше в цій ситуації. Такий симптом може сигналізувати про проблеми в організмі.

Причин пітливості може бути багато. Наприклад, гіпертиреоз — надмірна активність щитоподібної залози, яка при цьому виробляє більшу кількість необхідних гормонів. Захворювання може супроводжувати підвищена температура тіла і надмірна пітливість.

Так само — гіпоглікемія, стан, при якому різко падає рівень цукру в крові. Це провокує неспокійний сон, підвищену пітливість, кошмари. А також може свідчити про захворювання на цукровий діабет.

Нічну пітливість може викликати і печія. Коли людина перебуває в горизонтальному положенні, проблема посилюється, і це призводить до підвищеного потовиділення. Тож за порадою лікаря перед сном варто регулювати виділення шлункового соку з допомогою ліків.

Хропіння також може бути причиною сильного пітніння вночі, а також менопауза у жінок. Гормональний фон при менопаузі та її наближенні нестабільний, відтак це викликає надмірне виділення поту. Проблему можна вирішити, скоригувавши синтез гормонів, це покращить і самопочуття, і настрій жінки.

Порушення мозкового кровообігу, пухлини також можуть провокувати надмірну пітливість.

Лікарі також називають кілька можливих факторів, що впливають на виділення поту вночі. Наприклад, вірусні інфекції, грип, запалення легенів, туберкульоз. А також лімфома, пухлина надниркових залоз і ожиріння. Або вживання продуктів, що стимулюють роботу жирових залоз.

Якщо пітливість пов’язана з конкретним захворюванням, треба зосередитися на лікуванні й усунути джерело проблеми.

Якщо ж нічне посилене пітніння не залежить від збоїв в організмі, то спробуйте зробити наступне: відмовтеся від гострої їжі, кави і алкоголю; не їжте на ніч (останній прийом їжі — не пізніше ніж за три години до сну); не зловживайте солодощами і спеціями, обмежте сіль у раціоні, на ніч приймайте душ. А також провітрюйте приміщення перед сном і спіть в одязі з натуральних тканин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також