Пити без закуски з 2 грудня – заборонено

4454 0

Ми у соцмережах:

Пити без закуски з 2 грудня – заборонено

У Лондоні заборонять випивати в пабах і ресторанах без закуски

 

З початком зими в британській столиці набирає чинності чергова фаза обмежувальних заходів у зв'язку з пандемією коронавірусу.

 Починаючи з 2 грудня, в Лондоні відвідувачів кафе і ресторанів, які завершили обід або вечерю, будуть змушувати відразу йти із закладу, повідомляє ВВС.

 Зазначається, що правило буде діяти в рамках нових карантинних обмежень, які стосуватимуться лондонських пабів і ресторанів.

 "І хоча з початку наступного місяця заклади зможуть працювати не до 10-ї години вечора, а до 11-ї, після десятої години офіціанти вже перестануть приймати замовлення, а за годину до півночі заклад повинен залишити останній клієнт", - роз'яснює ВВС.

 Крім того, відвідувачі пабів і ресторанів не зможуть приходити в заклад тільки для того, щоб замовити алкоголь: алкогольні напої подаватимуть тільки як частину замовлення, що включає основну страву. Залишатися після прийому їжі й замовляти алкоголь окремо буде заборонено.

 В уряді Великобританії пояснили, що допустимим замовленням у пабах і ресторанах буде повний сніданок, обід або вечеря: міністр житлово-комунального господарства, громад і місцевого самоврядування Роберт Дженрік особливо відзначив, що один "пиріжок" (pasty - традиційний невеликий пиріг з м'ясною або овочевою начинкою) під визначення повного прийому їжі не підпадає, і таку їжу продавати не будуть.

 У зв'язку з цим заклади громадського харчування готуються ввести так зване "меню Бориса", що складається з недорогих закусок тапас (пивні або винні тарілки), що дозволяє досить довго сидіти в пабах і ресторанах з алкоголем, пише Daily Mail.

 За даними міністерства охорони здоров'я, такі зміни будуть чинними як мінімум до 16 грудня і будуть переглянуті залежно від того, як розвиватиметься ситуація із захворюваністю на COVID-19.

 Нині у Великобританії закрито всі бари  і ресторани, крім тих, що здійснюють доставку.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також