Півмільярда гривень на дорогах і БПП: на чому заробив ймовірний голова Рівненської ОДА Коваль?

5256 0

Ми у соцмережах:

Півмільярда гривень на дорогах і БПП: на чому заробив ймовірний голова Рівненської ОДА Коваль?

Два місяці без голови працює Рівненська обласна державна адміністрація. І лише днями стало відомо, що Кабмін за поданням президента погодив на цю посаду кандидатуру Віталія Коваля. Щоправда, відповідного указу президента про призначення ще немає. Президент Рівненської обласної Федерації греко-римської боротьби – так зазвичай позиціонують можливого майбутнього голову ОДА Віталія Коваля. Щоправда, заробляє він не боротьбою, а будівництвом доріг. Адже є директором ТзОВ "ВВВ Монтаж". Ця компанія створена лише три роки тому, зареєстрована у Києві, а от тендери виграє лише на Рівненщині. Дивно, чи не так?

Протягом минулих чотирьох років так званим “освоєнням коштів” на Рівненщині займалися в основному дві компанії – “Фіалка” та “ВВВ Монтаж”. Гроші отримували і від Державного фонду регіонального розвитку. Обслуговували партійців БПП та їхніх сателітів. І неодноразово фігурували в публікаціях журналістів-розслідувачів. Тепер компанії “Фіалка” загрожують мільйонні штрафи. А от директор іншої фірми претендує наодну з головних посад в області.

Компанія Віталія Коваля лише за останніх півтора року отримала на Рівненщині 42 контракти загальною вартістю близько пів мільярда гривень. Зі Службою автодоріг Рівненщини укладено три контракти на суму більше 200 мільйонів гривень, і майже на таку ж суму – з обласним департаментом будівництва.

На парламентських виборах Віталій Коваль був керівником передвиборчого штабу Олександра Данильчука, представника БПП, який є головою обласної ради. Пана Коваля вважають “людиною Данильчука” і відвертим порошенківцем. Тож після призначення Коваля головою ОДА з «освоєнням коштів» у будівельній галузі на Рівненщині нічого не зміниться. Адже фактично усі місцеві органи влади знаходитимуться під контролем представників старої системи. Компанія Віталія Коваля отримуватиме ще більше державних замовлень, а на дорогах області і далі «освоюватимуть» мільйонні суми.

Окремої теми заслуговує якість виконаного ремонту доріг компанією “ВВВ Монтаж”. За останніх пів року роботи проводилися винятково під вибори, а на відкритті були кандидати від старої системи. До слова, компанія Віталія Коваля має десятки контрактів у Сарненському районі на суму більше 20 мільйонів гривень. Цей район належить до 156 виборчого округу, де балотувався член БПП і куратор Коваля Олександр Данильчук. Результати роботи компанії можливого голови Рівненської ОДА Віталія Коваля можна оцінити, проїхавшись дорогами Рівненщини.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також