У Музеї огидної їжі в Швеції відкрилася виставка дивних алкогольних напоїв
Головна ідея музею - розважити відвідувача і спонукати його задуматися, як наші уявлення про те, що смачно чи огидно, визначаються культурою.
Музей огидної їжі в місті Мальме (Швеція) відкрив виставку дивних алкогольних напоїв. Таким чином директор музею Андреас Аренс і його команда хочуть спонукати людей аналізувати своє ставлення до алкоголю, пише The New York Times.
Виставка присвячена винахідливим способам приготування напоїв, що одурманюють свідомість.
Символ виставки - бельгійське пиво, залите у справжнє опудало білки.
«Люди в усьому світі дуже люблять напиватися, - каже Аренс. - Тому щоразу, коли ми опиняємося в ситуації, коли під рукою немає алкоголю, то стаємо досить винахідливими, і робимо це впродовж тисячоліть».
Більшість представлених напоїв можуть викликати огиду в людей, не знайомих з їхнім смаком.
Серед найбільш відразливих експонатів на виставці - джин із зіпсованих бананів, який п'ють в Уганді; вино з перестиглого апельсина, який заграв у воді з тюремного туалету; ісландське пиво, виготовлене з яєчка кита, копченого в овечому посліді, і древній корейський напій, приготовлений з лікувальною метою з ферментованого дитячого калу та рису.
Крім того, на виставці є інформація про вживання алкоголю в Радянському Союзі. Наприклад, музей зібрав парфуми і лаки, які вживали люди, коли влада під час антиалкогольної кампанії закривала магазини, щоб зменшити п’янство.