Півстоліття не знали, в якому селі живуть

2359 0

Ми у соцмережах:

Півстоліття не знали, в якому селі живуть

На Дубенщині селу повернуть його давню назву — Ульбарів. Після Другої світової село розділили навпіл, назвавши Копани та Нагірне. Відтоді мешканці «прикордоння» так і не визначилися, до якого села належать. А оскільки у країні повертають історичні назви населеним пунктам, перейменованим за радянської влади, селяни попросили повернути стару назву і їм.

Озерянська сільрада, до якої належать Копани та Нагірне, а також Дубенська райрада вже проголосували за об'єднання сіл в один населений пункт та присвоєння йому найменування Ульбарів. На наступній сесії за це голосуватимуть обласні обранці, а потім ще повинна буде затвердити Верховна Рада.

Валентина Коліщук, секретар Озерянської сільської ради:

— На обидва села — 350 мешканців. Розділити їх на два можна тільки по карті, де проведена чітка лінія. Насправді ж це один населений пункт, а оскільки його після війни розділили, селяни постійно плуталися, хто в якому селі живе, були проблеми із документами. Тому й вирішили ми ці села з'єднати і повернути їм історичну назву — Ульбарів.

До слова, Ульбарів розділили навпіл і перейменували на честь пілотів, які загинули — під час війни посеред села розбився військовий літак. А от залізнична станція у цьому селі увесь цей час називалась Ульбарів.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також