Пізно вже знищувати борщівник

2064 1

Ми у соцмережах:

Пізно вже знищувати борщівник

Рівнян закликають долучитися до боротьби з борщівником. Цю небезпечну рослину, яка спричиняє опіки, часто помічають у різних мікрорайонах міста. Повідомити про місце, де росте борщівник, можна буде на одній із сторінок на сайті міської ради.

Міський голова обіцяє, що комунальники оперативно реагуватимуть на такі повідомлення:

— Побачили борщівник: написали адресу і надіслали фото. Ми терміново відправимо комунальників, які викопають рослину. Це буде зроблено якнайшвидше. Для цього не треба екскаватора.

Віктор Іськів, начальник міського управління охорони здоров’я:

— Із початку року лише одна людина у Рівному звернулася до лікаря зі скаргами на опіки від борщівника. Але це офіційна статистика, яка не відображає реальної картини. Згідно із моїми особистими даними, багато людей у місті лікувалися після контакту з борщівником. Серед них був і я. Однак постраждалі не звертаються до медиків і лікуються самостійно. Бо опіки можна вилікувати, і вони не призводять до якихось ускладнень.

Ірина Савчук, керівниця тресту зеленого господарства:

— У Рівному борщівник є, але в місті він не такий поширений. Адже його насіння до обласного центру приноситься вітром із Рівненського району. Наприклад, він росте на полях навпроти готелю «Айвенго», що в селі Колоденка. Взагалі дієво боротися із борщівником навесні або у період цвітіння. Однак у липні протидіяти борщівнику не дуже ефективно, бо рослина уже почала плодоносити. Оскільки ми на території Рівного не маємо права застосовувати отрутохімікати, то боротьба із борщівником у місті відбувається зовсім в інший спосіб. Комунальники рослину викошують та викопують із землі її корінь.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також