План, який коштує мільйон, привезли зі Львова

1849 0

Ми у соцмережах:

План, який коштує мільйон, привезли зі Львова

Кілька кілограмів паперу, які після обговорення та затвердження мають стати історико-опорним архітектурним планом, нарешті передали його розробники у Рівне. З міського бюджету за цю роботу заплачено мільйон гривень.

Віталій Герман, заступник міського голови з питань архітектури:

— У нас є більше двох тижнів, щоб опрацювати історико-опорний архітектурний план. Буде перевірено, чи усе відповідає раніше підписаній угоді. Після цього документ буде винесено на публічне обговорення, а потім — на засідання архітектурно-містобудівної ради. Остаточне рішення приймає експертна наукова рада Міністерства культури України. Як свідчить практика, процедура досить тривала. Однак уже скажу, що в електронному форматі історико-опорного архітектурного плану ми не отримали. Хоч це було прописано в умовах договору. Без нього міське управління архітектури нічого не погодить.

Тарас Максименко, начальник управління культури Рівного:

Розробка історико-опорного архітектурного плану була дуже довгою. Лише наше управління подало львівському підприємству, яке його розробляло, більше сотні пропозицій. Звісно, основна його форма — паперова. Бо лише на папері можливо поставити усі печатки. Але громадські активісти уже давно зібрали та передали близько 15 тисяч гривень, щоб перевести усю документацію в електронну форму.

Лідія Горницька, керівниця підрозділу підприємства «Укрзахідпроектреставрація»:

— Наші фахівці приїдуть на засідання містобудівної ради Рівного. Хоч це засідання має лише дорадчий характер, але ми хочемо ознайомити громаду міста з нашою роботою. Кожен має право висловити свою думку. Потім подискутуємо на схожій містобудівній раді у Міністерстві культури України. Загалом процес затвердження історико-опорного архітектурного плану в середньому триває близько трьох місяців. В електронній формі уся документація буде передана уже після повного її затвердження у столиці.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також