- Планета Земля достатньо велика, щоб обидві країни могли досягти успіху, - Сі на зустрічі з Байденом

1627 0

Ми у соцмережах:

- Планета Земля достатньо велика, щоб обидві країни могли досягти успіху, - Сі на зустрічі з Байденом

У Каліфорнії відбулася зустріч президента США Джо Байдена і лідера Китаю Сі Цзіньпіна. Багато-хто називає її історичною.

За повідомленням Білого дому, два лідери обговорили питання війни Росії проти України, бойові дії в Газі та проблеми Тайваню.

- Я ціную нашу розмову, тому що вважаю найважливішим, щоб ми з вами чітко розуміли один одного, лідер лідера, без помилкових уявлень чи неправильного спілкування. Ми маємо забезпечити, щоб конкуренція не переросла у конфлікт. І ми також повинні відповідально ставитися до неї — до цієї конкуренції. Це те, чого хочуть США і що ми збираємося робити. Я також вірю, що світ хоче цього від нас обох. Ми також несемо відповідальність перед нашими народами і перед світом - працювати разом, коли ми бачимо, що це в наших інтересах. І критичні глобальні виклики, з якими ми стикаємося - від зміни клімату до штучного інтелекту та боротьби з наркотиками - вимагають наших спільних зусиль, - сказав Байден.

Очільник Китаю також наголосив, що дві країни не мають повертатися спинами одна до одної.

- Стосунки Китаю зі США ніколи не були гладкими протягом останніх понад 50 років і вони завжди стикаються з проблемами того чи іншого роду. Проте вони продовжували рухатися вперед крізь повороти. Для двох великих країн, таких як Китай і США, відвернутися одна від одної – не вихід. Одній стороні нереально переробити іншу, а конфлікт і протистояння мають нестерпні наслідки для обох сторін. Я досі вважаю, що конкуренція між великими країнами не є переважаючою тенденцією нинішнього часу і не може вирішити проблеми, з якими стикаються Китай, США чи світ загалом. Планета Земля достатньо велика, щоб обидві країни могли досягти успіху, і успіх однієї країни є можливістю для іншої, - сказав Сі Цзіньпін.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також