Планується «будівництво сторіччя» — вежа висотою кілометр!

2095 0

Ми у соцмережах:

Планується «будівництво сторіччя» — вежа висотою кілометр!

В Австралії побудують вежу висотою в кілометр. З 2006 року, коли закінчиться грандіозне будівництво, найвищий будинок у світі буде гігантською сонячною електростанцією.

В Австралії побудують вежу висотою в кілометр. З 2006 року, коли закінчиться грандіозне будівництво, найвищий будинок у світі буде гігантською сонячною електростанцією. Під горизонтальною поверхнею навколо вежі (радіус — 6 км) повітря буде нагріватися, підніматися всередині порожнистої вежі й обертати 12 гігантських турбін, які будуть виробляти енергію. Будівництво розпочала фірма Enviromission, якій проект обійдеться в 800 мільйонів доларів. Проект вже одержав підтримку австралійського уряду, а журнал Time привласнив йому звання інноваційного проекту року.

Глава фірми Роджер Дейві говорить: «Люди казали мені: «Ти просто мрійник». Проте тепер можна говорити не про те, чи буде вежа побудована, а про те, коли це буде зроблено». Вежа повинна забезпечити електрикою 200 тисяч австралійських будинків.

Сонячна вежа, якщо цей неймовірний проект все-таки буде реалізований, буде найвищою рукотворною спорудою у світі. Вона майже вдвічі вища за теперішніх рекодсменів — телевеж у Торонто (553 м) і Москві. Найвищим житловим будинком у світі є «катамаран» (вежа — сіамські близнюки) Petronas у Куала-Лумпурі — висота 452 метри.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також