Платні парковки в Рівному: дві ділянки вже є

561 0

Ми у соцмережах:

Платні парковки в Рівному: дві ділянки вже є

Щоб водії не залишали авто де заманеться, а ще й поповнювали бюджет — у місті планують запровадити перші муніципальні парковки. Одну планують облаштувати на вулиці Віталія Магеля в районі парку «Хімік», де є земельна ділянка площею майже 65 соток. Інше підходяще місце у 84 сотки чиновники пригляділи на вулиці Назара Небожинського, що на Боярці. Обидві ділянки планують передати у постійне користування КП «Рівнекомсервіс», якщо депутати на сесії за це проголосують. Вочевидь, згодом таких місць під стоянки буде більше.

А от скільки коштуватиме автовласникам паркування, хто охоронятиме транспорт і чи буде у Рівному зонінг (коли в одних районах тариф вищий, ніж в інших), поки що невідомо. Спочатку місто має провести конкурс, щоб визначити оператора чи операторів, які будуть ці парковки обслуговувати.

Віктор Шакирзян, в.о. міського голови Рівного:

— Я вважаю, це правильне рішення: воно дисциплінує водіїв і дозволить наповнювати бюджет. Платні парковки — це європейська практика, і вона показує тільки позитив. У нас багато є територій, де маємо хаотичне паркування, це треба впорядкувати. Хочеться зробити так, щоб в центрі міста не було багато транспорту, бо це створює затори і незручності для самих людей. Рішення щодо тарифів буде приймати виконком. Десь за два тижні будемо мати загальну концепцію, тоді все покажемо і розкажемо. Все буде зроблено відповідно до правил організації дорожнього руху, погоджено з патрульною поліцією та з ДСНС, щоб всі норми були дотримані — зокрема, й щодо безбар’єрності.

Наприклад, у сусідньому Львові паркування в центрі коштує 20–30 гривень за годину, в інших районах — 10–15 грн/год, а от на околиці — всього 5 грн/год. Можна брати денний абонемент. А для мешканців міста діють пільги на паркування.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також