Платні парковки у Рівному вже є на папері

1478 0

Ми у соцмережах:

Платні парковки у Рівному вже є на папері

Водії часто нарікають на інспекторів, які взялися штрафувати їх за неправильну парковку: мовляв, краще б спочатку про достатню кількість автостоянок у Рівному подбали. Бо вільних місць, особливо в центрі міста — обмаль. Та схоже, невдовзі міська влада таки візьметься за цю проблему.

Для початку хочуть оновити правила паркування у місті. До них додадуть нові пункти — зокрема, щоб водії могли заплатити за парковку через мобільний додаток. Операторів платних парковок визначатимуть на конкурсі, а тариф для них встановлюватиме міськвиконком. Проєкт документа уже можна почитати на сайті міськради.

Конкретних місць, де могли б розміститися такі автостоянки, чиновники поки не називають. Але сподіваються, що облаштування платних парковок зацікавить бізнес, а місто організує безкоштовні стоянки на в’їздах до Рівного.

Володимир Липко, директор міського департаменту економічного розвитку:

— Намагань було багато, але ми все ж хочемо зробити, щоб цей ринок запрацював у Рівному. Упорядкувати паркування, щоб містяни, хто хоче, могли ставити автомобілі на платні парковки. Бажано, щоб підприємці долучалися до цієї справи, інвестували і створювали парковки — щоб у першу чергу наші місцеві бізнеси вкладали в це кошти. Тариф, який встановлюватиме міськвиконком, ймовірно, буде середній по Україні, не дуже високий і не дуже низький. Якщо околиці — трохи дешевше, якщо центр — то вже дорожче. Паралельно будемо створювати безкоштовні муніципальні парковки на в’їздах у місто, щоб люди могли залишати там авто і пересідати на громадський транспорт, щоб розвантажити центр міста, це така типова практика.

Скільки саме може коштувати така послуга у Рівному — поки невідомо. До прикладу, платні муніципальні автостоянки уже існують в сусідньому Львові, де вартість паркування різниться залежно від зони — 5–30 гривень за годину. А послуги майданчика для паркування туристичного транспорту обійдуться у 80 грн/год. Заплатити можна як готівкою у паркоматах чи напряму касирам, так і карткою або ж через мобільний додаток — або й взагалі купити абонемент на кілька місяців. Для самих львів’ян, які мешкають неподалік муніципальних парковок, передбачено пільгові тарифи.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також