Плазма медсестри лікуватиме лихоманку Ебола

1068 0

Ми у соцмережах:

Плазма медсестри лікуватиме лихоманку Ебола

Медсестра Ненсі Райтбол, котра вилікувалася від смертоносного вірусу Ебола, стала донором плазми для американського лікаря Крейга Спенсера, який заразився лихоманкою і був госпіталізований минулого четверга.

Ебола Ненсі Райтбол працювала у столиці Ліберії Монровії і стала другим американським лікарем, госпіталізованим з симптомами лихоманки. Вона успішно пройшла лікування в лікарні при приватному дослідному університеті Еморі в місті Атланта, штат Джорджія. "Я молюся за одужання доктора Спенсера і щаслива стати його донором", — говорить Райтбол. Хворий прийшов до тями і спілкується з медперсоналом. За словами медиків лікарні Беллвью, у Спенсера "настає нова фаза захворювання", яка, як очікується, буде виражатися в появі симптомів з боку шлунково-кишкового тракту. Наречену Спенсера, в якої лікарі не виявили вірусу Ебола, відпущена додому. Крейга Спенсера, лікаря, котрий працював у Гвінеї, з високою температурою і блювотою минулого четверга помістили в карантинне відділення госпіталю Беллвью в Манхеттені. Він прибув до Нью-Йорка в аеропорт імені Кеннеді авіарейсом з Брюсселя 17 жовтня. Кількість загиблих від геморагічної лихоманки Ебола в світі досягла 4 922, заражених людей 10 тисяч 141 осіб, йдеться в поширеній минулої суботи заяві Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Найбільшу кількість жертв лихоманки було зафіксовано в трьох західноафриканських країнах: Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне. На ці країни припадає 4 912 смертей і 10 114 випадків зараження вірусом. Раніше ВООЗ заявила про припинення епідемії лихоманки Ебола в Нігерії і Сенегалі.

В Австралії для перевірки ізольовано 18-річну дівчину

Австралійські лікарі з'ясовують, чи заражена 18-річна жителька міста Брісбена вірусом Ебола. Дівчина 11 днів тому повернулася з поїздки до Гвінеї, де зафіксовано спалах цього захворювання. Зараз пацієнтка перебуває на карантині в лікарні. Результати аналізів, які дозволять поставити точний діагноз австралійці, як очікується, стануть відомі незабаром.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також