Плазма, ортопедичний матрац і ялинка: в Городищенській колонії обшукали «смотрящего»

2373 0

Ми у соцмережах:

Плазма, ортопедичний матрац і ялинка: в Городищенській колонії обшукали «смотрящего»

Вранці ми повідомляли з посиланням на прокуратуру області, що в одній з виправних установ Рівненщини СБУ та інші правоохоронні органи затримали злочинну групу, яка організувала наркотрафік.

 Стали відомі нові подробиці справи. Група налагодила діяльність в Городищенській колонії. СБУ повідомляє, що роботу групи координували росіяни – «злодії в законі»:

«Зловмисник створив на території виправної колонії злочинну організацію із жорсткою ієрархією, яка постачала та збувала ув’язненим наркотики. До її складу входили як засуджені, так і жителі Рівненської, Волинської, Київської та Донецької областей. «Смотрящий» запровадив та жорстко контролював наповнення «общака», куди надходили кошти від збуту наркотиків, азартних ігор, інших видів протиправної діяльності. Частину «общака» він відправляв «злодіям у законі» з РФ. Спільники зловмисників, які були «на волі», фасували та маскували наркотичні засоби серед продуктів та відправляли поштою до колонії. Ще одним способом постачання наркотиків був так званий метод «перекидів» - перекидали пакунки з «товаром» через захисні спорудження колонії».

Одночасно в порядку ст.208 КПК України були затримані причетні учасники злочинної організації: громадянин М. м.Луцьк, громадянка М. адреса проживання м. Клавдієво-Тарасове, Київської області, громадянин У. в м. Слов’янськ, Донецької області.

СБУ публікує «цікаві» фото з місць обшуків, на яких видно, що в’язні живуть в доволі непоганих комфортних умовах: на підлозі ламінат, ліжка хоч і двоповерхові, але на ламелях з ортопедичними матрацами, на вікнах кована решітка. Камери прикрашені до Нового року, стоїть ялинка.

Правоохоронці задокументували 13 епізодів вчинення злочинної діяльності угрупованням. Під час проведення обшуків у виправній установі та за місцями проживання фігурантів кримінального провадження співробітниками спецслужби вилучено наркотичні засоби, «чорнову» бухгалтерію, грошові кошти, засоби зв’язку та інші речові докази, які підтверджують злочинну діяльність.

На підставі отриманих доказів організатору та сімом його спільникам повідомлено про підозру залежно від участі кожного у злочинній діяльності:

- за ч. ч. 2 та 5 статті 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України;

- за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ у Рівненській області спільно з Національною поліцією, під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури та за сприяння працівників ДКВС області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також