Пляма на столі «ріже око»

407 0

Ми у соцмережах:

Пляма на столі «ріже око»

Хтось необачно залишив склянку з водою на вашому дерев’яному столі... Тепер тут залишилось неприємне кільце, якого, здається, вже не вдасться позбутися. Але це не так. Спробуйте способи їх позбутись. Найпростіше — поставте на пляму лампу, вазу чи інший предмет декору.

А перед тим, як взятися за видалення плями, можете виконати перевірочний тест у непримітному місці (наприклад, на внутрішньому боці ніжки стола) на 24 години, щоб переконатися, що не відбудеться нових пошкоджень або втрати кольору.

За допомогою праски. Майте на увазі, що цей метод підійде найкраще, якщо пляма від води недавня. Щоб спробувати цей метод, вам знадобиться чиста мікрофібра, чистий рушник та праска без води всередині резервуару. Починайте з протирання деревини мікрофіброю, щоб видалити пил та дрібне сміття з поверхні й воно не пошкодило деревину під впливом тепла від праски. Далі постеліть чистий рушник прямо на пляму. На максимальній температурі нагріву проведіть праскою по рушнику протягом 5–10 секунд. Ідея полягає в тому, що тепло від праски випаровує вологу з дерева. Підніміть рушник та подивіться чи залишилась пляма, потім повторіть цей процес декілька разів за необхідності.

Якщо після виконання цих дій все ще залишається слід від води, то настав час перейти до іншого методу — з використанням харчової соди. Отже, змішайте невелику кількість харчової соди з водою до отримання консистенції густої пасти. Нанесіть трохи пасти на мікрофібру та починайте терти забруднену ділянку деревини плавними круговими рухами. Здійснюйте процедуру декілька хвилин, поки пляма повністю не зникне. Під час роботи намагайтесь уникати чистих ділянок деревини. Якщо результат вас влаштовує, просто зітріть залишки харчової соди чистою мікрофіброю на нанесіть меблевий віск або лак після того як поверхня висохне.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також