По 800 євро з кожного: як мешканці Рівненщини заробляли на ухилянтах

7323 0

Ми у соцмережах:

По 800 євро з кожного: як мешканці Рівненщини заробляли на ухилянтах

Та все одно попалися правоохоронцям.

П'ятьох жителів Рівненщини підозрюють в організації каналів переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон, - кажуть в обласній  прокуратурі

 - Досудовим розслідуванням встановлено, що незаконні схеми для бажаючих втекти з країни організували п’ятеро жителів Рівненщини. Чоловіки діяли за вже звичною схемою – через свої фірми вносили дані клієнтів до ІС «Шлях» під виглядом водіїв-перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення. Таким чином підозрювані незаконно переправили до Європи 20 військовозобов’язаних чоловіків, які насправді не були працевлаштовані, не мали документів та законних підстав для перетину державного кордону України під час воєнного стану. Загалом наразі перевіряється їх причетність до організації незаконного виїзду з України більше 50 військовозобов’язаних осіб.
 
За попередньою інформацією на вивезенні кожного такого ухилянта ділки заробляли до 800 євро.
 
В ході обшуків у підозрюваних вилучено документацію, чорнові записи, гроші, а також транспортні засоби, за допомогою яких зловмисники незаконно переправляли клієнтів через державний кордон України.

Усім фігурантам вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також