По двір — до СБУ

1450 0

Ми у соцмережах:

По двір — до СБУ

Мешканці будинку з вулиці Паркової, 6 поскаржились у прокуратуру та Службу безпеки України на те, що в центрі Рівного «відбувається нахабне захоплення землі», а точніше — їхньої прибудинкової території.

— Раніше у нас у дворі росли дерева, були встановлені лавочки, - розповів мешканець будинку Леонід Шмарчук. — Але шість років тому з’явився власник приватної ділянки і почав будуватися без будь-яких дозволів. Він поламав паркан дворової огорожі, зруйнував лавочки. Обіцяв, щоправда, все після закінчення будівництва відновити, але будівництво закинув. Тож досі тут стоїть лише двоповерхова «коробка», яка використовується як громадський туалет. Я намагався навести там порядок: вирубував кущі, городив, але це ненадовго. Врешті, нещодавно з’явився господар будівництва, почав вивозити сміття, яке назбиралося, однак благоустрій у дворі так і не відновив. Крім цього, ще один приватний будинок поруч з нашим двором викупили і почали його реконструювати. Його власник взагалі загородив парканом частину нашої прибудинкової території, вирубавши кущі, які росли у дворі. А дерева, розташовані теж на нашій прибудинковій території, опинилися у нього в дворі за виритою під паркан траншеєю. Я цікавився, на якій підставі захопили нашу прибудинкову територію. То сусід мені відповів, що має дозвіл з ЖКП. Але ж відведення землі повинно відбуватися через управління земельних відносин, міську раду. Ми, мешканці, не маємо нічого проти будівництва. Але в даному разі відбувається нахабне захоплення землі у самісінькому центрі міста, знищення нашого двора. Тому ми звернулися зі скаргами до міської влади, в прокуратуру та СБУ.

Коментар Іван Гема, начальник міського управління житлово-комунального господарства: — У місті немає біля всіх будинків чітко відведеної прибудинкової території, тому не можна стверджувати: є самозахоплення землі чи нема. Що стосується самовільного будівництва, то в Рівному діє спеціальна комісія, яка розглядає такі скарги. Очолює її заступник міського голови Андрій Філін. Хай ці мешканці звертаються із заявою або до цієї комісії, або пишуть скаргу на ім’я міського голови.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також