По хліб — не на службовому авто?

1617 0

Ми у соцмережах:

По хліб — не на службовому авто?

Чотири легкових авто, бус та автобус обласна рада винаймає у свого ж комунального підприємства «Автобаза». Легковиками користуються працівники апарату та заступники, бус та автобус — для депутатів. В обласній раді порахували, що за 9 місяців цього року ці авто наїздять 141 тисячу кілометрів на близько 1,2 млн. грн. При цьому запевняють: транспорт використовують тільки у службових справах.

Облрада «Автобаза» щороку виграє тендери на перевезення депутатів та посадових осіб виконавчого апарату Рівненської обласної ради. Торік тендерна сума була значно меншою — близько 500 тис. грн., бо договір уклали з підприємством тільки у липні. Цьогоріч, згідно з результатами тендера, «Автобаза» має отримати близько 1,2 млн. грн., забезпечивши керівництво обласної ради і депутатів трьома бізнес-автомобілями та одним легковиком SUV-класу. Заступники користуються автомобілями «Skoda Super B» та «Volkswagen Passat». Працівники апарату часто їздять на «Renault Duster», а у «Toyota Camry» донедавна бачили керівника комунального відділу Юрія Нілабовича. Голова обласної ради, зазначимо, користується автомобілем, який належить раді, — «Toyota Avalon». Богдан Сологуб, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради:

— Закладена у тендер сума — лише прогнозована. Депутати та апарат обласної ради можуть і не використати її всю, їздячи менше від запланованого. Авто призначені тільки для службових поїздок, на офіційні зустрічі. Додому чи у власних справах ними не їздять. Бус та автобус — для виїзних засідань депутатів. Втім, депутати також можуть користуватися легковими авто, якщо на такі засідання їде невелика кількість людей. Зазначу, що на засідання комісій, президій та сесій депутати добираються або власним, або громадським транспортом, ми компенсуємо їм відрядні з коштів, передбачених на утримання апарату обласної ради. Звертаються за компенсацією не всі, але у цьому скликанні багато обранців — з віддалених районів, які працюють вчителями, медиками, тож на одну зарплату на усі засідання не поїздиш.
Юрій Лалак, директор КП «Автобаза»:
— Обласна рада з нами розраховується наприкінці кожного місяця відповідно до кількості поїздок. Скільки наїздили — за стільки й заплатили. Ми надаємо не просто авто, а й послуги водія. Автобусом цього року депутати користувалися лише раз, мікроавтобусом — разів чотири. Минулого року часто їздили, тільки за кордон винаймали інший автобус, бо наш «Mitsubishi Safir» для таких поїздок не годиться. У нас також ОДА одне авто орендує — «Toyota Avalon». Раніше більше нашими послугами користувалася, але тепер їм скоротили бюджет. «Автобаза» має 24 автомобілі. Практично усі задіяні, ми здаємо їх в оренду комунальним закладам. В області — шалена потреба на авто. Бо ті, які на балансах комунальних установ, старі і споживають багато пального. Тому у мене є чимало планів щодо розширення нашої діяльності. Хотів би відкрити філії у віддалених районах, аби надавати тамтешнім закладам послуги і ремонтувати авто, зокрема, обслуговувати шкільні автобуси. Про купівлю нових авто наразі не мрію. Тому наразі ремонтуємо ті авто, що маємо. Зокрема, плануємо відремонтувати «Шкоду», яку депутати хотіли продати через несправність. Також деякі авто переводимо з бензину на газ, аби дешевше було ними їздити. Трапляється, що під час службових поїздок наші авто потрапляють у ДТП, остання велика автопригода була у 2013-му. Тоді автомобіль, на якому їхав тодішній заступник голови ОДА Олексій Губанов, було повністю знищено.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також