У колоніях та СІЗО ввели обмеження: суди — через відеоконференції, побачення з родичами — через Skype

1228 0

Ми у соцмережах:

У колоніях та СІЗО ввели обмеження: суди — через відеоконференції, побачення з родичами — через Skype

Аби вірус не підхопили працівники колоній та СІЗО, засуджені та заарештовані, запроваджено обмеження. Із судами домовилися, що засідання проводитимуть в режимі відеоконференцій, тобто без особистої присутності обвинувачених у залі суду. На період карантину заборонено особисті побачення з родичами — спілкуватися можна лише телефоном або через Skype у спеціально обладнаних кімнатах. Обмежено й пересування засуджених територією закладу. Про це повідомив речник Західного управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції Мирослав Демків.

Медичні працівники колоній мають безконтактні термометри, щодня вимірюють усім температуру та оглядають тих, у кого є ознаки респіраторного захворювання. У приміщеннях проводять дезінфекцію та провітрювання, контрольно-пропускні пункти установ та управління забезпечені дезінфекційними засобами для рук.

Для тимчасової ізоляції у колоніях є окремі приміщення. Вони були і раніше, оскільки у колоніях уже багато років існує проблема поширення туберкульозу серед засуджених. Коронавірус у персоналу, засуджених та ув’язнених, запевняють, поки що не виявлено.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також