Побільше б таких спонсорів

1996 0

Ми у соцмережах:

Голишівській школі - 70 років

Голишівська загальноосвітня школа 1-2 ступенів, що в Рівненському районі, торік відзначила ювілей - 70-річчя. Звісно, поважний вік породжує чимало проблем. Будівля стара та невелика, тож і вимушені учні вчитися у дві підзміни, оскільки тут тільки сім класних кімнат. У школі здобувають початкову освіту майже 90 учнів. Цікаво, що кількість школярів щороку зростає і перш за все завдяки першокласникам. Скажімо, цього навчального року початкова ланка сягнула 49 учнів.

Адміністрація навчального закладу дуже вдячна ТОВ «Агрохолдинг Зоря», з яким співпрацює тривалий час, адже у разі виникнення будь-яких нагальних питань за допомогою звертаються саме до спонсора. 

- Вони є нашими першими і постійними помічниками. І коли б не зверталися до них, ніколи не відмовляють і при першій можливості нам допомагають, - розповіла директор Голишівської ЗОШ Вікторія Бабієць. - На початку навчального року педагогічному колективу було надзвичайно приємно, коли на свято приїхали представники з «Агрохолдингу Зоря». Вони вручили подарунки діткам, а після урочистостей поцікавилися шкільними проблемами. І не просто поцікавилися, а надали реальну допомогу. Я 32 роки працюю в школі, 12 років очолюю заклад, але за мій немалий педагогічний шлях таке було вперше. Річ у тім, що вони справді допомагають. Щорічно на свято першого дзвоника представники ТОВ «Агрохолдинг Зоря» дарують першокласникам набори канцелярського приладдя, яке потрібне дітям для навчання. Щороку ми отримуємо новорічні подарунки. Торік завдяки «Агрохолдингу Зоря» ми змогли у кожний навчальний кабінет, а їх у нас сім, придбати шафи та меблеві стінки.
Вікторія Бабієць
 

Цього року плануємо за їхнього сприяння поміняти в школі двері. Ми попросили в керівництва агрохолдингу, щоб допомогли придбати копіювальний пристрій. І тепер ми маємо таку техніку. Ми дуже раді, що живемо на цій території й маємо такого спонсора. І допомагають вони не лише нашій школі, а й всій окрузі. Тому дуже хотілося б, щоб таких підприємств, як «Агрохолдинг Зоря» було більше. Дякуємо їм за співпрацю, за те, що вони розуміють проблеми школи й живуть ними. Насправді це не єдина школа, якій надає допомогу ТОВ «Агрохолдинг Зоря», що входить до Групи компаній «VITAGRO». Річ у тім, що спонсор не байдужий до проблем всіх соціальних закладів та сільських рад, на території яких обробляє землі. Розмір допомоги зростає відповідно до кількості засіяних площ. Тож вирішити свої болючі проблеми, окрім навчальних закладів, можуть і медичні, а також дитячі садки, пункти зв'язку, культові споруди. За словами заступника директора ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Надії Сінкевич, в цьому році відповідно до соціальних угод, укладених із сільськими радами, орендар виплачує 100 гривень з кожного гектара пайових земель. Загальна сума допомоги, яку отримають у Рівненському районі, становить понад 700 тисяч гривень. Відповідно до поданих заяв уже забезпечено школи комп'ютерами, 11 навчальних закладів отримали ноутбуки, 2 - принтери, 1 - мультипроектор, ще один - плазмовий телевізор.

 

Надія Сінкевич
Активно виконують заявки і церковних громад. Зорянська церква вже отримала металу на 80 тисяч гривень. На 30 тисяч закуплено фарби на капітальний ремонт церкви у с. Грабів, с. Голишів. Ще на 100 тисяч гривень буде здійснено заміну столярних виробів у школах, дитячих садках, ФАПах. До речі, нині виконання запланованих завдань із соціальних програм вже на завершальному етапі. Крім того, аграрна компанія надає пайовикам одноразову грошову допомогу при народженні дитини і в час жалоби. Керівництво Групи компаній «VITAGRO» не лише дбає про високі врожаї та отримання прибутків, а й про користь та взаємну вигоду тих, хто довірив свої земельні наділи орендарю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також