Поблизу Осової СБУ затримала чотирьох бурштинокопачів

1439 0

Ми у соцмережах:

Поблизу Осової СБУ затримала чотирьох бурштинокопачів

Чотирьох місцевих мешканців, які займалися незаконним видобутком бурштину, дві мотопомпи кустарного виробництва, два автомобілі марки «УАЗ» та понад 5 кг незаконно видобутого бурштину виявили працівники СБУ та слідчі, які оглядали місцевість поблизу села Осова, що у Сарненському районі.

Нагадаємо, що це сталось під час розслідування кримінального провадження за фактом екоциду (масове знищення рослинного світу) внаслідок незаконного видобутку бурштину, за ознаками злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2, 3 ст. 240-1 КК України (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) та ст. 441 Кримінального Кодексу України (екоцид).

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури повідомляє: на даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, проводяться інші необхідні слідчі дії з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення. Досудове розслідування проводиться слідчими УСБУ в Рівненській області та перебуває на контролі керівництва Рівненської обласної прокуратури. Оперативний супровід кримінального провадження проводиться працівниками УСБУ в Рівненській області. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також