Поблизу Рівного крадуть врожай сої? (ВІДЕО)

2693 0

Ми у соцмережах:

Поблизу Рівного крадуть врожай сої? (ВІДЕО)

Правоохоронці торік звітували, що протидіють аграрній схемі у селі Біла Криниця. Йшлося про поля державного підприємства «Білокриницьке». Адже тоді врожай з полів хотіли зібрати аферисти, інвесторів залишити без грошей, а державне підприємство довести до банкрутства, завдавши збитків на близько 50 мільйонів гривень.

 Хоч поліція і намагалася цьому протидіяти, однак підприємство таки довели до банкрутства. Зараз воно знаходиться у стадії ліквідації. Через це у рамках кримінального провадження 7 вересня цього року Рівненський міський суд виніс ухвалу накласти арешт на врожай, який є речовим доказом у справі.

Однак 15 вересня Господарський суд Рівненської області ухвалив, що весь врожай негайно має бути зібраний та переміщений для зберігання на виробничі потужності компанії «Корчунок». Там у короткі строки його повинні порахувати та зберегти, щоб потім можна було за рахунок нього розрахуватися із кредиторами. Але цю ухвалу суду не виконують. Тому фірма-інвестор «Холдер Агро» звернулася із скаргою до обласної прокуратури, яка має забезпечити виконання ухвали суду. Адже якщо врожай не зібрати, то він просто згниє на полях, що призведе до мільйонних збитків.

Однак, як повідомляє у своєму Facebook правозахисниця Ліана Диновська, замість державного підприємства урожай сої почали кудись вивозити вантажівками невідомі люди.

Додамо, минулого року СБУ повідомляло, що керівництво державної компанії вступило у змову з комерційними структурами. Через фірми-прокладки ділки планували переоформити права на врожай із земель держгосподарства на бізнесменів. Тоді були затримані три комбайни, які незаконно збирали врожай, вантажний транспорт з насінням соняшнику держпідприємства вагою понад 40 тонн.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також