На Рівненщині боєприпаси продають біля полігону

2297 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині боєприпаси продають біля полігону

У далекі вже дев’яності роки минулого століття неподалік Нової Любомирки гудів відомий на всю Україну автомобільний ринок. Тепер все йде до того, що ця місцевість знову стане місцем жвавої торгівлі. Лише торгуватимуть там не вживаними автомобілями з Європи, а боєприпасами, вкраденими на фронті. Ця торгівля вже триває не перший рік, і кожен охочий може запросто знайти там собі хоч вибухівку, хоч стрілецьку зброю. Чи дійшла вже справа до танків — невідомо, а ось прилади нічного бачення, які мали б рятувати життя українським бійцям, є у наявності та асортименті. Це побачили пильні контррозвідники, які й затримали двох солдатів під час спроби продати цей прилад.

Двоє контрактників кілька разів їздили на фронт. Звідти вони й привезли прилад нічного бачення «Harris», ціна якого становить близько 75 тисяч гривень. В перші роки війни подібного обладнання у наших бійців не було взагалі. Прилади купували волонтери або передавали з-за кордону як гуманітарну допомогу. Той, що хотіли продати двоє солдатів з Волині, був на балансі їхньої військової частини, що базується у Володимир-Волинському. Однак повернувшись з Донбасу, військовики заявили, що прилад втрачений в боях. Слідство підозрює, що вони просто скористалися моментом і приховали прилад та інші боєприпаси.

Прибувши на навчання до Рівненського військового полігона, затримані почали активний розпродаж «втраченого» армійського майна. Пропозиції придбати військове спорядження почали надходити місцевим підприємцям, які займаються мисливством. Врешті потрапили у поле зору контррозвідки. Це вже не перший такий випадок, прилади нічного бачення не раз вилучали у бурштинокопачів, які вночі займаються нелегальним промислом.

Контрольна закупка відбулася 26 червня. Контррозвідник під прикриттям виторгував прилад нічного бачення за 27 тисяч гривень, а ще за тисячу йому дали мішок патронів до стрілецької зброї. Щойно продавці отримали згадані 28 тисяч гривень, їх одразу було затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Ярослав Мельничук, прес-офіцер ОК «Захід»:

— Цією справою займаються слідчі Державного бюро розслідувань та військової прокуратури. Прикро визнавати, але бувають у рядах Збройних сил України нечесні люди. Для них особиста вигода вище, ніж добре ім’я військовослужбовця. Саме для викриття таких й існують правоохоронні органи.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також