Подалі від потяга

2781 0

Ми у соцмережах:

Подалі від потяга

Рівненських перевізників, пасажирські автобуси яких прямують через переїзди без шлагбаумів та чергових, змусять змінити маршрут і об’їжджати… залізницю?

Оперативно задекларована владою державна програма щодо унеможливлення автокатастрофи, яка сталася в Марганці та забрала життя 45 людей, може бути реалізована на Рівненщині вже в листопаді. Про заміну залізничних переїздів шляхопроводами та мостами поки не йдеться. — Наступного дня після трагедії на Дніпропетровщині, за вказівкою з Департаменту ДАІ, ми спільно з працівниками Головтрансінспекції розпочали комплекс цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Перевізник», — розповів Ярослав Мельничук з прес-служби УДАІ області. - Окрім, зокрема, вже традиційної перевірки організації роботи пасажирських перевезень, дотримання водіями безпеки руху, проведення перед— і післярейсових технічних оглядів автобусів і медогляду водіїв, цього разу особлива увага приділятиметься залізничним переїздам. Так, насамперед буде проведено моніторинг всіх без винятку пасажирських перевізників, маршрути яких пролягають через переїзди, скільки їх загалом їздить і в яких напрямках, яку кількість пасажирів перевозять. Паралельно буде досліджено стан утримання та облаштування необхідними технічними засобами всіх залізничних переїздів області. Відтак, якщо на переїзді немає постійного чергового чи автоматичних шлагбаумів, які б перекривали обидві смуги руху для автомобілів, то буде вивчатись можливість виправлення цієї ситуації, їх негайного приведення у належний технічний стан або ж можливіть об’їзду автобусами з пасажирами цих переїздів. Тобто не виключено, що частина перевізників отримають рекомендації чи приписи змінити маршрут. Про результати і висновки операції «Перевізник» ми повинні доповісти до 1 листопада.

Володимир КРУШЕЛЬНИЦЬКИЙ.

Довідка «РВ» Цьогоріч у липні на переїзді в селі Нова Любомирка потяг збив УАЗ — водій та пасажир загинули. Торік у серпні під пасажирський поїзд «Ковель-Москва» потрапив ВАЗ — пасажир загинув на місці, водій помер в реанімації. У травні 2008-го на переїзді в селі Озеряни Дубенського району потяг «Київ-Івано-Франківськ» збив ВАЗ — загинули чотири хлопці, які були в авто.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також