Подарунки від Віктора ШАКИРЗЯНА рятуватимуть дитячі життя в обласній лікарні

735 0

Ми у соцмережах:

Подарунки від Віктора ШАКИРЗЯНА рятуватимуть дитячі життя в обласній лікарні

З нагоди Дня медика Віктор Шакирзян передав обласній дитячій лікарні нове реанімаційне та діагностичне обладнання.

Сучасне та високоефективне обладнення дозволить проводити швидку діагностику, щоб зрозуміти як лікувати маленьких пацієнтів. Адже щороку Рівненська обласна дитяча лікарня приймає понад дванадцять з половиною тисяч дітей, а лікарі проводять п’яти з половиною тисяч операцій.

Громадська організація «РівнеРазом», яку очолює Віктор Шакирзян, постійно підтримує заклад. Тому цей День медика не став виключенням. Лікарям передали газовий аналізатор крові, аналізатор електролітів, монітори спостереження за важкими пацієнтами та кисневі концентратори. Техніка німецького та італійського виробництва, тож, високоточна і надійна у експлуатації.

- Вартість обладнання, подарованого лікарні, в межах 850-ти тисяч гривень. Це суттєва підтримка для лікування і виходжування наших маленьких хворих пацієнтів. Я дякую від себе особисто і від всього колективу Віктору Шакирзяну за такий потужний вклад у вигляді обладнання для обласної дитячої лікарні, - говорить головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко.

Медичну техніку встановлять у двох відділеннях реанімації обласної лікарні, де допомагають дітям віком від місяця до 18-ти років. Тутешні медичні працівники відзначають високий клас якості переданого обладнання і зазначають, що саме цих приладів лікарні бракувало.

Заступник головного лікаря з медичної частини Рівненської обласної дитячої лікарні Любов Філик розповідає, що це обладнання життєво необхідне у Рівному, бо завдяки йому лікарі можуть оперативно отримати показники стану дитини на даний час. Знаючи стан електролітний і газовий в крові можна адекватно підбирати штучну вентиляцію легень, можна коригувати її параметри.

 

«Газовий аналізатор (тобто, аналізатор газів крові) й інша апаратура, монітори пацієнтів, вони потрібні для того, щоб відстежувати стан пацієнтів і вживати дії для корекції штучної вентиляції легень. Ну, і само собою, що концентратор кисневий. Він для якісної кисневої підтримки пацієнтів і до тепер, придбати його, у обласної дитячої лікарні, можливості не було» - зазначає заступник головного лікаря.

 


До цього Віктор Шакирзян уже допомагав лікарні. Каже, що і цього разу зупинятися не збирається.

- Ми завжди по можливості допомагаємо дитячим лікувальним закладам, адже діти - це майбутнє нашого міста і нашої країни, - говорить голова ГО «РівнеРазом».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також