Подарували обладнання, яке допоможе врятувати не одне життя

695 0

Ми у соцмережах:

Подарували обладнання, яке допоможе врятувати не одне життя

Рівненська обласна клінічна лікарня — друга в Україні, яка отримала сучасне медичне обладнання, а саме, два монітори пацієнта і потужний аналізатор газів крові, від Товариства Червоного Хреста України за сприяння фундації Coca-Cola.

Рівненщину обрали для допомоги не випадково, адже наша область серед тих, де найбільше захворілих на COVID-19. І завдяки цьому обладнанню, яке отримала лікарня, вдасться врятувати не одне життя.

— За рекомендацією Міністерства охорони здоров’я було обрано шість базових лікарень України, яким Товариство Червоного Хреста України за сприяння фундації Coca-Cola закупили найбільш затребувані речі. Серед цих медичних закладів і Рівненська обласна клінічна лікарня.

Ми працюємо дуже оперативно. Минулого тижня передавали допомогу для Броварської лікарні, що на Київщині, а сьогодні ми вже тут. Сподіваємось, це устаткування допоможе врятувати не одне життя, — зазначив Андрій Бублик, директор зі зв’язків з громадськістю та державними установами Кока-Кола Беверіджиз Україна.

Не приховував радості від такої події начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник, адже не щодня медичні заклади Рівненщини отримують такі дорогі подарунки. Тим паче що такого обладнання обласна лікарня чекає давно.

— Цей медичний заклад є найбільшим у Рівненській області, тут лікується багато пацієнтів. Тому таке обладнання — це потужна зброя для лікарів, які зараз перебувають на передовій. Ми вдячні за надане обладнання, що дозволить швидко реагувати і суттєво покращити якість лікування хворих. І вже сьогодні-завтра почнемо процес підключення, аби якнайшвидше апарати запрацювали, — зазначив Олег Вівсянник, начальник обласного управління охорони здоров’я.

— Ми дякуємо Червоному Хресту та компанії Кока-Кола, що обрала саме наш заклад для надання допомоги, — говорить в.о. головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні Віктор Ткач. — Оскільки до нашої лікарні надходять найтяжчі хворі з усієї області, а тим паче у такий час, коли вирує COVID-19. Це обладнання, а саме аналізатор газів крові та два монітори пацієнта PGS 50, буде встановлено у реанімаційному відділенні лікарні протягом двох днів. Маючи сучасне обладнання, можу з впевненістю сказати, що нашу обласну клінічну лікарню віднині можна назвати прогресивною, бо саме таких дорогих сучасних апаратів має не так багато медзакладів. Тому ще раз дякую Товариству Червоного Хреста та компанії Кока-Кола за надану допомогу і сподіваюсь на подальшу співпрацю.

Оглядаючи нове обладнання, яке тут же розпакували, Віктор Ткач, не стримуючи хвилювання, зазначив, що монітор пацієнта потрібен для контролю основних фізіологічних параметрів дорослих пацієнтів, зокрема тяжкохворих. Аналізатор газів крові передбачений для вимірювання газів крові, електролітів і метаболітів.

— Аналізатор газів крові, який маємо, ми отримали понад десять років тому, тоді була епідемія пневмоній. За цей час він застарів, і придбати для нього, скажімо, нові картриджі неможливо, бо такого зразка вже не випускають, — додав завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Анатолій Мельничук. — Цей сучасний апарат, який ми отримали, спростить роботу не лише реанімаційного відділення, але й пульмонологічного, кардіологічного профілів та інших. Монітори потрібні для щоденної роботи з пацієнтами, завдяки яким ми зможемо спостерігати за дуже важливими функціями хворих. До речі, у нас є підготовлені фахівці для роботи з цими апаратами, тож витрачати час на навчання не доведеться.

Присутня під час передачі обладнання голова Рівненської обласної організації «Товариство Червоного Хреста України» Марія Бєлікова зазначила:

— Для реалізації масштабного проєкту багаторічної співпраці Товариства Червоного Хреста і компанії Кока-Кола було виділено кошти для закупівлі якісного сучасного обладнання, а головне затребуваного, для реанімаційного відділення. Ми вирішили надати його саме в обласну лікарню, тому що цей медичний заклад приймає найбільше хворих.

До речі, компанія Кока-Кола за час пандемії, окрім медичного обладнання, надала майже сто тисяч пляшок води та напоїв для медзакладів, які лікують пацієнтів, хворих на коронавірус.

Ольга КОВАЛЬЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також