Податкова знову «не поділилася»

2056 0

Ми у соцмережах:

Податкова знову «не поділилася»

Служба безпеки України, яка у вільний від розшуку іноземних агентів час приглядає за вітчизняним бізнесом, повідомила, що податківці Рівненської області «систематично отримують хабарі від торговців алкоголем». Для переконливості есбеушники навіть затримали у Дубровиці такого собі Миколу Кушніра, головного державного ревізора-інспектора податкової під час отримання ним чергового хабара у 16 тисяч гривень.

Пильні слідчі СБУ також повідомили, що податківці Рівненської області створили протиправну схему контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, вимагаючи від продавців алкоголю плату за нестворення штучних перешкод у веденні бізнесу в розмірі 150 доларів з кожної торгової точки. Гроші збирали раз на 4 місяці, отримуючи у середньому понад півмільйона гривень із кожного з 16 районів області.

У СБУ не повідомляють, чому вони почали затримувати податківців саме тепер, а не зробили цього раніше. Навряд чи так звана «протиправна схема» народилася учора чи кілька місяців тому. Вона існувала завжди і продовжить своє існування далі незалежно від того, чим закінчаться нинішні затримання та «повідомлення про підозру». Просто тепер торговці алкоголем платитимуть комусь іншому. Скільки саме — довідаємось після того, як цю схему буде за якийсь час знову викрито пильними правоохоронцями. Тими, з ким не поділилися….

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також