Податкове свавілля: Як і навіщо знищується легальний бізнес

4944 0

Ми у соцмережах:

Податкове свавілля: Як і навіщо знищується легальний бізнес

Фіскали «блокують» завод у Шпанові

Уже тиждень Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів чинить тиск на завод у селищі Шпанів Рівненського району. Під прохідною та головним в'їздом ТОВ «Рівне-Етил» чергують кілька автомобілів. В такий спосіб фіскали блокують роботу підприємства хімічної галузі, упевнені власники. Стеження здійснюють попри те, що Рівненський міський суд визнав незаконним проведення обшуку вантажного автомобіля, який перевозив хімічні речовини.

У понеділок адвокати заводу намагалися з'ясувати, хто стежить за підприємством «Рівне-Етил». Чоловіки в автомобілях відмовилися надавати документи та пояснювати, з якому метою перебувать під промисловим об'єктом. Відтак через лінію «102» на місце правозахисники викликали поліцію.

Лише оперативній групі чоловіки показали документи працівників Департаменту контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів. Зазначили, що перебувають у відрядженні з Луцька та мають наказ про перевірку підприємства, але відмовилися показувати сам документ. Пояснювали, «оригінал при собі не мають, але копію рівненські колеги перекинуть на Viber».

«Складено пакет документів, щоб подати в суд і провести арешт рахунків заводу, який підозрюємо у виготовленні спиртовмісної речовини», — пояснив слідчо-оперативній групі податківець.

Такі дії «фіскалів» на підприємстві «Рівне-Етил» називають «свавіллям». Завод у Шпанові зараз належить до компаній з виробництва хімічних речовин, уже давно не має технологічну можливість виготовляти підакцизні товари. А спроби податківців потрапити на підприємство вважають знищенням легального бізнесу.

Рівненський міський суд рішенням від 18 грудня визнав незаконним затримання автомобіля і не дав дозвіл на арешт цистерни з хімічним розчинником. Тобто рішення суду доводить незаконність дій податківців, — стверджує рівненський адвокат Станіслав Костюченко. — Попри те, що суд програний, продовжується тиск на підприємство. Компанії просто не дають працювати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також