Податок на старі автомобілі: депутати готують сюрприз

13038 6

Ми у соцмережах:

Податок на старі автомобілі: депутати готують сюрприз

Користуватися старим автомобілем стане дорого. Якщо машині більше п'яти років, то її власникові щорічно доведеться платити до бюджету кругленьку суму.

А платити доведеться багатьом – середній вік автомобілів в Україні 20 років. Наразі ідея з транспортним податком тільки на папері. Це одна з правок, яку депутати внесли до законопроекту №8487, який повинен зробити розмитнення автомобілів дешевшим.

Парламентарії хочуть, щоб податок платили всі. І не важливо, скільки коштує транспортний засіб. Головне одне, його вік – обкладатиметься машина старше п'яти років від року її виробництва. Платіжки фіскальники надсилатимуть за місцем реєстрації власника авто.

Скільки треба буде заплатити? Наприклад, є автомобіль на бензині з двигуном 2200 см³ і йому пішов шостий рік від дати виробництва. Перші п'ять років власник цього авто може нічого не платити, а як тільки настане шостий – йому прийде платіжка від фіскальної служби на суму 660 гривень. І щороку цифра буде більша. Так, на сьомий рік – це буде вже 1320 грн. А за старий автомобіль на бензині, якому 19 років з двигуном 1300 см ³, доведеться щороку платити 10 920 гривень.

Автомобіль на дизелі з ще більшим об'ємом двигуна стане зовсім невигідним. Наприклад, десятирічне авто з об'ємом двигуна 3000 см³ обійдеться власнику в 9000 гривень щорічно. З двигуном на 1000 см³ – 3000 грн.

Депутати вже проголосували за законопроект №8487 у першому читанні. Зараз до нього вносять пропозиції, щоб підготувати до другого читання. Редагування із транспортним податком – одне з найрезонансніших. Всього парламентарії вже внесли до проекту понад 90 змін – їх можуть як прийняти, так і відхилити.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також