Податок на землю: чи повинні платити ті, хто торгує під землею?

1552 0

Ми у соцмережах:

Податок на землю: чи повинні платити ті, хто торгує під землею?

Податок на підземну земельну ділянку хочуть запровадити для підприємців у Рівному. Частина депутатів вважає несправедливим, що торгові центри, які розміщені під землею, не сплачують податок на землю.

Роман Денисюк, депутат, автор ініціативи:

— З підземними торговельними центрами виникла правова колізія. Для прикладу, «підземка» в центрі міста має зареєстровану нерухомість. В межах цієї нерухомості знаходиться земельна ділянка комунальної власності, але підприємець не платить за її оренду. Більше того, сама фірма, яка утримує підземку, зареєстрована не в місті, тому Рівне не отримує податків від підземної торгівлі. Підземний перехід у Рівному використовує для торгівлі майже гектар землі — місто недоотримує понад 5 мільйонів гривень податків щороку. Тому ми хочемо звернутися до Кабміну, щоб врегулював відносини з таким бізнесом. Якщо у столиці нас почують, то саме врегулювання цього питання триватиме близько року. Тобто під час воєнного стану для бізнесу ніякі додаткові податки запроваджуватися не будуть.

Василь Наконечний, старший адміністратор торгового центру «Центральний»:

— Вважаю, що зараз недоцільно запроваджувати якісь зміни та додаткові податки. Адже купівельна спроможність рівнян дуже впала. Якщо зараз зайти у робочий день у підземний перехід, то можна побачити, що в нас майже порожньо. Якщо буде запроваджено додатковий податок, то це автоматично ляже на плечі наших підприємців.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також