Подивіться на небо – не пожалкуєте: комета Neowise в усій красі

2822 0

Ми у соцмережах:

Подивіться на небо – не пожалкуєте: комета Neowise в усій красі

Повз Землю пролітає комета Neowise, повна назва її - C/2020 F3 Neowise. Третього липня вона знаходилась на мінімальній відстані від Сонця — 45 млн км. Тепер вона віддаляється, і її можна не тільки спостерігати на небосхилі, а й сфотографувати.

За даними NASA, комета після 11 липня опуститься нижче від горизонту і її не можна буде побачити. Але вона знову з'явиться 15-16 липня вже у вечірньому небі, й тоді комету можна буде роздивитися краще.

За кометою можна буде спостерігати майже до кінця липня. Для тих, хто хоче подивитися на комету, фахівці рекомендують спочатку знайти її на небі з допомогою бінокля або телескопа. Після чого за «хвостом» комети можна буде спостерігати неозброєним оком. Орієнтиром може стати зірка Капела - одна з яскравих зірок в нічному небі, і Neowise зараз знаходиться трохи нижче від неї.

Уже через кілька днів, 13 липня, комета перейде в сузір'я Рись. Із 18 по 30 липня Neowise можна буде знайти в північній частині неба, неподалік від сузір'я Велика Ведмедиця.

 Для спостереження комети стане в пригоді практично будь-який оптичний прилад: підзорна труба, монокуляри, біноклі, телескопи - 20-30 хвилин спостережень дозволять помітити переміщення комети на тлі зірок.

Neowise буде переміщатися вгору по північному небу до 20 липня. Найкращий час для спостереження - з 10 по 30 липня, в темний час доби. У такому випадку велика ймовірність побачити комету без спеціальних приладів. Але чим далі комета буде йти від Сонця, тим меншою буде її яскравість.

Ближче до Землі комета буде 23 липня. Тоді вона, за припущенням астрономів, стане неймовірно яскравою, і за її польотом можна буде спостерігати неозброєним оком аж до 25 липня.

Зникне комета в серпні, а наступного разу зайде до нас в гості аж у 8786 році.




 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також