Подолання бідності — стратегічне завдання Народної партії

1745 0

Ми у соцмережах:

Подолання бідності — стратегічне завдання Народної партії

Проведення першого етапу IX з’їзду Народної партії, який відбувся 5 грудня у Києві, збіглося з відзначенням десятої річниці заснування партії. У вітальному слові на початку з’їзду голова Народної партії Володимир Литвин зазначив, що, пройшовши складний, драматичний шлях за останній рік, Народна партія загалом і кожен партієць зокрема мають можливість зробити правильні висновки. Відтак, продовжуючи долати цей шлях, голова партії побажав делегатам з’їзду вистояти і здобути перемогу в майбутніх політичних змаганнях. Групу партійців, які свого часу стали засновниками партії, Володимир Литвин нагородив партійними медалями. Серед нагороджених і народники з Рівенщини — голова обласної організації Народної партії Микола Шершун, аграрії Микола Зінчук та Микола Поліщук.

Головне — подолати бідність У доповіді Володимир Литвин зазначив, що Україна сьогодні нагадує автомобіль на перехресті, який не знає, в якому напрямку далі рухатись. А формула нашого сьогодення, на його ж думку, звучить приблизно так: «Якщо до злочинного минулого додати невиразне майбутнє, то це і буде нашим сьогоденням — невиразним і сірим». За словами Володимира Литвина, нині у нашій державі є очевидними намагання будувати Україну, повністю відкидаючи все цінне, що було досягнуто за ввесь період її незалежності. Україна не може бути повноцінною державою, коли є така практика: сьогодні ми говоримо про голодомор, але забуваємо, що за роки незалежності ми вже втратили близько п’яти мільйонів громадян. Прогнозують, що за кілька років нас узагалі залишиться 35 мільйонів. Отож терміново потрібна нова політика збереження життя людей. Усі проблеми в суспільстві, за словами Володимира Литвина, починаються з бідності. А тому подолання бідності в суспільстві є першочерговим стратегічним завданням Народної партії.

Не втратити шанс Володимир Литвин зізнався, що упродовж багатьох років вожді партії не надто переймалися її перспективами і розбудовою. Нині ж, за словами Литвина, настав час позбутися звички завжди бути при комусь і служити невідомо кому. На думку Володимира Литвина, політичні партії, які нині перебувають при владі, нині переживають пік популярності, після чого неминуче відбудеться падіння їхніх рейтингів. Завдання Народної партії — піднятися на цій хвилі. А ще, вважає В.Литвин, потрібно проаналізувати, чому партія недовиконала завдання під час виборів: — Дехто говорить про неправильно розставлені акценти в ході виборчої кампанії, про те, що погано спрацював Центральний штаб, що виборчий список був невдалим. Але все це манівці. Де нормально працювали, там і результат був хорошим. У числі кращих обласних організацій Володимир Литвин назвав Рівенську, Житомирську та Хмельницьку області.

Тактичні уроки На думку Володимира Литвина, основною помилкою Народної партії в період виборчої кампанії було те, що вона не змогла перехопити маятник суспільних настроїв, який, за словами лідера, перемістився з однієї крайньої точки в іншу. Народ розчарувався у помаранчевій владі й проголосував за політичного опонента помаранчевих. Народна партія випередила час, нав’язуючи суспільству миротворчу місію тоді, коли суспільство вимагало пояснення розчарувань і пошуку ворогів. Тобто і гасла партії, і тактика були правильними, але передчасними. Суспільство потребувало жертв, а не примирення і порозуміння. Нині ж настав час саме для пропонованих Народною партією цінностей.

Місія Народної партії Серед завдань у партійному будівництві Володимир Литвин назвав подальшу розбудову партії, створення первинної партійної організації у кожному селі, активізацію діяльності депутатських корпусів місцевих рад, у складі яких перебуває понад 20 тисяч осіб. Він вважає, що депутати місцевих рад від Народної партії мають визначати доцільність тактичних союзів на місцевому рівні, якщо це на користь громад. Не є секретом і те, що за останній рік кількість членів партії істотно зменшилася. Серед депутатів місцевих рад є й такі члени партії, які, ставши депутатами за підтримки Народної партії, повністю відмежувалися від партії й вважають, що ніяких зобов’язань перед нею вони не мають. Голова партії зазначив, що даруватиме таким людям Біблію із закладкою на певних сторінках. — Я свій шлях визначив і з нього не зійду, бо переконаний, що народ заслуговує кращої влади, — резюмував Володимир Литвин. В обговоренні доповіді участь взяли близько двох десятків делегатів. Серед них і голова Рівенської міської організації Народної партії Світлана Богатирчук-Кривко, виступ якої викликав дискусію у залі. Вона, зокрема, зазначила, що, на жаль, Народна партія поки що не має чіткої ідеології, немає чіткої платформи і в новій редакції Програми партії. Рівенська делегатка запропонувала сформувати ідею партії як систему цінностей і до другого етапу з’їзду доопрацювати Програму партії. А ще пані Богатирчук-Кривко запропонувала формувати виборчий список за регіональним принципом. Учасники з’їзду затвердили редакцію статуту Народної партії та внесли зміни до складу керівних органів партії. Другий етап з’їзду відбудеться за кілька місяців.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також