Експерти прогнозують зростання цін на м'ясо, пиво і ресторанну їжу на період проведення Євро-2012.
— Якщо брати овочі, то, звичайно, в порівнянні з квітнем вони повинні подешевшати, оскільки це сезонний фактор. Але якщо ми говоримо про пиво, інші продукти, ресторани, то, безумовно, ціна зросте, і я сумніваюся, що це обмежиться 10 або 15%. Зростання буде набагато істотнішим. В Україні так звикли: якщо хтось приїжджає, то бажано з нього взяти побільше, — пояснила Марія Колесник, керівник аналітичного департаменту консалтингового агентства. Експерт аграрних ринків Громадської організації »Асоціація »Український клуб аграрного бізнесу» Тарас Гагалюк спрогнозував зростання цін на м'ясо на 20%. Але фахівець пов'язує це не тільки з футболом, а й з традиціями самих українців: — Треба дивитися і на українського споживача — не тільки на європейців, які приїдуть. Починаючи з травня, українець любить виходити на природу, на шашлики, барбекю та інше. Тому буде зростати попит на м'ясо, і це призведе до зростання цін. Потім починається Євро, тому можна прогнозувати підвищення цін на м'ясні продукти приблизно на 20%.