Подумала, що діти вже померли

1977 0

Ми у соцмережах:

Подумала, що діти вже померли

У ніч на середу подружжя та четверо дітей із Березного мало не загинули — через газовий котел. П'ятирічна дівчинка дивом прокинулася вночі і почала плакати. Батьки, отруєні чадним газом, майже не мали сили підвестися з ліжка. Трагедія трапилася на вулиці Будівельників у райцентрі. Мама родини Анна розповіла "РВ": — Коли почули, що донька плаче, ми з чоловіком прокинулися...

Чадний газ

— Коли почули, що донька плаче, ми з чоловіком прокинулися. Але з ліжка було важко встати. Донька казала, що їй погано, а потім знепритомніла на руках. Опісля впав непритомним син. Спросоння подумала, що діти померли… Ми викликали "швидку". Медики нас усіх забрали одразу до лікарні, накололи-накапали — і відпустили зранку. Опісля ми всі почувалися вже добре. Діти лише трішки бліді і перелякані, адже пережили шок. Завдячуємо лише Богу, що донька прокинулася і плакати почала. Інакше б з вами вже не говорила.
Спершу подружжя подумало, що причина їхньої кволості — харчове отруєння. Втім, працівники швидкої медичної допомоги звернули увагу на котел. У своїй трикімнатній квартирі березнівці встановили котел три місяці тому. Купували його вже вживаним, а встановлювати приходили працівники газової служби. Котел почав пропускати чадний газ, вочевидь, близько двох тижнів тому. Анна розповідає, що відтоді родина почувалася погано, особливо ввечері, коли встановлювала більшу температуру.
— Котел опломбували, спеціальна комісія має встановити причину того, чому він пропускав чадний газ, і визначити, чи не винне у цьому погане встановлення, — додає Анна. — Поки що ми використовуватимемо масляний обігрівач.
Вікторія Левчук, прес-секретар ПАТ "Рівнегаз":
— При управлінні Держгірпромнагляду в Рівненській області створена комісія, яка встановлює точні причини нещасного випадку. Зазначимо, що у квартирі зареєстровано два газових прилади: чотириконфоркова плита і котел "Юнкерс", які наразі перебувають у технічно справному стані.
За попереднім висновком лікарів медичного закладу, до якого були госпіталізовані потерпілі, отруєння спричинене речовиною невідомого походження.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також