Погода влітку дивуватиме мешканців Рівненщини

2003 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Літо на Рівненщини почалося з рясних дощів. Однак згодом погода кардинально змінилася. На зміну затяжним прийшла суха й тепла погода. Але попри палючі сонячні промені температура повітря вдень, то піднімається, то знову стає прохолодно. Такі коливання з температурою продовжуватимуть все літо, переконують кліматологи. Це зумовлено особливостями повітряних мас, які формуються в Атлантиці.

Тетяна Пророк, синоптик обласного Гідрометцентру:

- Впродовж цього тижня буде нестійкий характер погоди. Оскільки люди дано очікують на дощ, бо дуже сухо, то на цьому тижні опади будуть. Це зумовлено атмосферними фронтами, які прийшли до нас з південного заходу. Короткочасний дощ очікуємо у середу, 7 червня. Вдень буде 22-27 градусів тепла. Однак у п’ятницю, 9 червня, уже буде без опадів. Температура вночі +11, +16. Вдень +22, +27 градусів тепла. Також короткочасні дощі з грозами очікуються у суботу, 10 червня. Але уже з наступного тижня знову буде без опадів.

Василь Троцюк, кліматолог:

- Оскільки весна на Рівненщині була дощова, то земля змогла насититися вологою. Тому прогнозую, що буде середній врожай зернових. Загалом перша декада червня буде дощова й прохолода. Справжнє літо почнеться уже в липні, а саме з 10-15 числах. Середньодобова температура цього літа складатиме в районі +25 градусів тепла. Тобто вдень температура повітря доходитиме до +31 градусу тепла, а вночі опускатиметься до +26 градусів. Загалом погода літом буде достатньо спекотною. Однак потрібно очікувати, що будуть великі коливання температур. Це пояснюється великим діаметром повітряних хмар, які формуються під час випаровування в Атлантичному океані. До нас надходитиме тепле повітря з півдня середньої Азії. Однак розмір повітряних мас буде великий. Отож, вони братимуть й холодне повітря за північним полярним кругом. Тому буде то дуже тепло, то прохолодно. Схоже буде й з дощами. Вони випадатимуть в області стихійно. Тобто в одних місцях будуть проливні дощі, а в інших – засуха. Найбільше дощу на Рівненщині буде випадати в червні.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також